Filtr Paliwa - nie pasuje TDI - ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Filtr Paliwa - nie pasuje TDI - ALH
Witam Panowie,
mam takie problem, otóż zakupiłem filtr paliwa MaxGear (nie polecam nikomu i więcej nie kupię) i nie pasuje mi tam wejście na podgrzewacz paliwa - jest za małe to wycięcie w kształcie literu U (poniżej fotka). Wszedłem na znany portal aukcyjny i widzę, że wszystkie filtry są takie jak ten MaxGear czyli za małe jest to wycięcie w kszatałcie "U".
Na zdjęciu widać stary filtr - po prawej i nowy po lewej - nie ma możliwośći wcisnąć tego plastku w ten otwór. Widać dużą różnicę w wielkości otworów. Co o tym myślicie? Czy u mnie jest coś zmienione, że inne filtry są takie same?
mam takie problem, otóż zakupiłem filtr paliwa MaxGear (nie polecam nikomu i więcej nie kupię) i nie pasuje mi tam wejście na podgrzewacz paliwa - jest za małe to wycięcie w kształcie literu U (poniżej fotka). Wszedłem na znany portal aukcyjny i widzę, że wszystkie filtry są takie jak ten MaxGear czyli za małe jest to wycięcie w kszatałcie "U".
Na zdjęciu widać stary filtr - po prawej i nowy po lewej - nie ma możliwośći wcisnąć tego plastku w ten otwór. Widać dużą różnicę w wielkości otworów. Co o tym myślicie? Czy u mnie jest coś zmienione, że inne filtry są takie same?
WKS Śląsk Wrocław
Jak rozni sie tylko i wylacznie wycieciem w kolysce to zaden problem przerobic wez pilnik do reki i ognia oczywiscie jak wszystkie pozostale elementy filtra sie zgadzaja bo jak nie to bym to oddal a jesli tylko to to zaden problem moze szly 2 rodzaje wezy? Tego to ja tez nie wiem nawet
Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze
- xxxGlaDxxx
- ...
No bez przesady, nie będę przecież za każdym razem piłował filtr paliwasklejku pisze:Jak rozni sie tylko i wylacznie wycieciem w kolysce to zaden problem przerobic wez pilnik do reki i ognia oczywiscie jak wszystkie pozostale elementy filtra sie zgadzaja bo jak nie to bym to oddal a jesli tylko to to zaden problem moze szly 2 rodzaje wezy? Tego to ja tez nie wiem nawet
Podczas tego piłowania, dużo opiłków wleciałoby do środka.
Najgorsze jest to, że patrząc na Allegro widzę, że wszystkie filtry są właśnie takie z małym uchwytem.
Jutro wymienię filtr w sklepie, zobaczymy czy mają taki jak potrzebuję.
Jeżeli ktoś ma możliwośc, to sprawdzcie jak macie u siebie w tdi'kach
WKS Śląsk Wrocław
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
Zapewne masz oring uszczelniający na filtrze do podgrzewacza? Jeżeli tak,to ktoś zmienił podgrzewacz od MK3.Do Mk4 jest właśnie z takim małym wycięciem,a na podgrzewaczu są 2 oringi
[ Dodano: 24 Maj 2010 20:03 ]
[ Dodano: 24 Maj 2010 20:03 ]
Z praktyki powiem,że miałem Filtrona a tym samym pęcherzyki powietrza w wężyku.Teraz wymieniłem na Knechta i problem zniknął,co prawda 90 zł taka przyjemność kosztujęfil29 pisze:dlaczego nie filtron ?
Ostatnio zmieniony pn maja 24, 2010 20:06 przez Łuki_79, łącznie zmieniany 1 raz.
Na podgrzewaczu mam jeden oring - faktycznie. Jutro zrobię fotkę to zobaczycie jak to wygląda. Zresztą jaki ktoś maił cel w Rajchu, żeby zmienić ten plastik z mk3 ??Łuki_79 pisze:Zapewne masz oring uszczelniający na filtrze do podgrzewacza? Jeżeli tak,to ktoś zmienił podgrzewacz od MK3.Do Mk4 jest właśnie z takim małym wycięciem,a na podgrzewaczu są 2 oringi
WKS Śląsk Wrocław
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
To masz coś jeszcze innego chyba.W Mk 3 masz taki http://allegro.pl/item1017030738_zawor_ ... da_vw.html ,w Mk4 taki http://allegro.pl/item1050169285_zawor_ ... _9tdi.html
To nie ma wplywu na prace silnikaŁuki_79 pisze:miałem Filtrona a tym samym pęcherzyki powietrza w wężyku
Jezdze caly czas na filtronie zero przerywania czy jakichkolwiek zlych sygnalow od strony silnika , dla porownania w pracy jezdze nowym fiatem doblo i stara renowka i tez ciagna powietrze wezami
Ostatnio zmieniony pn maja 24, 2010 22:45 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak to jest jak ktos nie zna sie na rzeczy i nie wie ze filtrona wrecz kochaja w USA czy Kanadzie. Sprzedaje sie tam bardzo dobrze i chwala go sobie. Ta firma ma juz tylko polska nazwe bo wlascicielem jest juz kto inny od kilku lat. Zreszta filron nie jest taki tani. Napewno w sporej ilosci przypadkow np niemiecki Hans Priess jest tanszy.
Co do filtra samego to polecam juz opisane na forum rozwiazanie z pominieciem tego zaworka. zaslepiasz otwor w filtrze ( korkiem od wina) a dwie rurki od tego trujnika laczysz rureczka jakas. Sam trujnik odkladasz na półkę. Cieszysz sie jazda bez babelkow. Zreszta sa dwie szkoly z tymi filtrami. Jedne marki robia tak jak vag ze paliwo czesciowo krazy miedzy filtrem a pompa a jedne marki daja odrazu przelew do baku. Jedno i drugie ma swoje plusy. To drugie rozwiazanie ma takie ze w zime paliwo ogrzane przez pompe trafia do baku i ogrzewa tam zamarznietą rope. Parafina sie nie wytraca no i nie trzeba podgrzewac baku pochodnia zrobiona z gazety lub innej metody.
Co do filtra samego to polecam juz opisane na forum rozwiazanie z pominieciem tego zaworka. zaslepiasz otwor w filtrze ( korkiem od wina) a dwie rurki od tego trujnika laczysz rureczka jakas. Sam trujnik odkladasz na półkę. Cieszysz sie jazda bez babelkow. Zreszta sa dwie szkoly z tymi filtrami. Jedne marki robia tak jak vag ze paliwo czesciowo krazy miedzy filtrem a pompa a jedne marki daja odrazu przelew do baku. Jedno i drugie ma swoje plusy. To drugie rozwiazanie ma takie ze w zime paliwo ogrzane przez pompe trafia do baku i ogrzewa tam zamarznietą rope. Parafina sie nie wytraca no i nie trzeba podgrzewac baku pochodnia zrobiona z gazety lub innej metody.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Łuki_79
- Forum Master
U mnie również żadnego przerywania nie było,ale sam widok powietrza w ON był denerwujący(można założyć oczywiście ciemny wężyk i również znikną )sklejku pisze:Jezdze caly czas na filtronie zero przerywania czy jakichkolwiek zlych sygnalow od strony silnika
I wstyd podnieść maskę żeby nie pokazywać takiego druciarstwa.To lepiej kupić filtr bez otworu na podgrzewacz i powrót połączyć rurkąwesol pisze:zaslepiasz otwor w filtrze ( korkiem od wina)