Pompa wtryskowa JR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa wtryskowa JR
witam, pytanko odnosnie pompy wtryskowej, prawdopodobnie moja jest zmęczona. Mam pompe z JP. teraz pytanie czy da sie na nia zalozyc grzybek?? gdzies wyczytalem ze niby nie ma z tym problemu. Co o tym sądzicie? z gory dzieki za pomoc 

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
t0mal pisze:Mieniu_69, to są objawy padniętej świecy żarowej, a nie pompy. Słaba pompa nie odpala na ciepłym.
t0mal, swiece sa okey, na to bym sie nie nabral,
Michaś_1977, mam zegar, zara ide zawalczyc. wieczorej napisze co i jak
[ Dodano: 25 Maj 2010 00:23 ]
wstawilem zegar, kat wtrysku byl na 100, ustawilem na 90. chodzil dobrze, zapalal bez problemu (cieply, zimny). przejechalem 10km bez zadnego problemu. Jak wrocilem do domu, na chodzacym silniku wyciaglem przyspieszacz kata wtrysku, nie bylo slychac zeby klepal inaczej. jak go zgasilem nie moglem go juz zapalic (silnik cieply), wstawilem jeszcze raz zegar i okazalo sie ze kat wtrysku jest na 97, ustawilem ponownie na 90, poczym wyciaglem przyspieszacz i skoczylo na 97, jak go schowalem to tak zostalo. Jak popukiwalem po pompie wtryskowej to wkazowka cofala sie na 90.
Co o tym sadzicie?? cos zdechlo w pompie???
- kret077744
- Forum Master
Stawiam na sprężynke która pozwala odbić przypieszacz, możliwe że brakuje Ci tej co jest w środku pompy, jesli składałeś to wieszz czy ona jest jesli to nie ta sprężynka, to po prostu wajcha Ci nie odbija z tyłu pompy jak wyciagniesz przyspieszacz
jakbyby działa tylko w jedną strone 

Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie sądzę,bo to jest dupna sprężyna...kret077744 pisze:Stawiam na sprężynke która pozwala odbić przypieszacz,
Wydaje mi się,że tulejki na wałku idą spać i opiłki z nich poszły w pompę,przez to tłoczek przyspieszacza wiesza się i nie odbija.Jak opiłki poszły w pompę,to głowiczka też mogła ulec uszkodzeniu,przez to gorzej pali po nagrzaniu.
Moja pompa też tak padła

Mieniu_69, pompa na stół...niestety

Przyspieszacz jest na sztywnym cięgnie, nie na lince.kret077744 pisze:tyłu pompy jak wyciagniesz przyspieszacz jakbyby działa tylko w jedną strone
[ Dodano: 25 Maj 2010 21:35 ]
Nie koniecznie, często tłoczek od przyspieszacza zbiera różne syfy z pompy, zdarza się, że podkładki pod sprężyną skorodują - trzeba to rozebrać, rozruszać i zobacz co będzie (będą potrzebne nowe uszczelki z zestawu naprawczego, zwykłe o-ringi się nie nadają)Michaś_1977 pisze:Wydaje mi się,że tulejki na wałku idą spać i opiłki z nich poszły w pompę,przez to tłoczek przyspieszacza wiesza się i nie odbija.
Na sobote wieczor bede mial inna pompe, to przeloze i zobacze czy bedzie lepiej.
Michaś_1977, sam jej nie rozbiore, zbyt obcy temat.
Koledzy, narazie dzieki za pomoc
do tematu wroce w sobote wieczorem to napisze co i jak wyszlo
[ Dodano: 25 Maj 2010 22:46 ]
kret077744, dla Ciebie punkt za to ze zechciales sie wypowiedziec w tym temacie
[ Dodano: 27 Maj 2010 23:07 ]
witam koledzy, dzisiaj wykrecilem zawor "stop" i plywaly tam drobne opilki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a0 ... 1d58e.html link do zdjecia, czyli pompa jest "kaputo"????
Michaś_1977, sam jej nie rozbiore, zbyt obcy temat.
Koledzy, narazie dzieki za pomoc

do tematu wroce w sobote wieczorem to napisze co i jak wyszlo

[ Dodano: 25 Maj 2010 22:46 ]
kret077744, dla Ciebie punkt za to ze zechciales sie wypowiedziec w tym temacie

[ Dodano: 27 Maj 2010 23:07 ]
witam koledzy, dzisiaj wykrecilem zawor "stop" i plywaly tam drobne opilki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a0 ... 1d58e.html link do zdjecia, czyli pompa jest "kaputo"????