MK3 przecieka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Michnik
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Golf IV TDI
Silnik: ARL

MK3 przecieka

Post autor: Michnik » ndz sty 16, 2005 15:16

Otóż ostatnio podczas opadów deszczu zauważyłem , że mój golfik przecieka. Woda dostaje sie w miejscu przednich drzwi spod miejsc na głośniki. I to z obu stron! Jak to uszczelnić , co rozebrac , od czego zacząć? Pomóżcie! Przecież nie chcemy żeby kolejny golfik sobie gnił ;)

Awatar użytkownika
yaroz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: yaroz » ndz sty 16, 2005 15:28

Zobacz czy masz przyklejona taka folie na drzwiach na pod tapicerka.jezeli nie to to jest wlasnie przyczyna przeciekow.Ja u siebie nakleilem folie z duzych workow na smieci z grubej folii.

dino84

Post autor: dino84 » ndz sty 16, 2005 16:02

Najpierw sprawdz czym masz folie na drzwiach. Jesli tak to delikatnie oderwij ja i wyczysc od srodka drzwi. Sporo syfu sie tam gromadzi i uniemozliwia odplyw wody :bigok:
Potem szczelnie przyklej folie (jesli ja masz)

Michnik
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Michnik » ndz sty 16, 2005 17:03

Dzięki! To pewnie ta folia(u mnie gąbka na całych drzwiach była). Bo ostatnio monotowałem głosniki i ją odrywałem troche i byc może teraz gdzieś się odkleiła. Poza tym wyciąłem w niej dziure na głosnik. Mam nadzieje, że to nie przez tą dziure. Bo jak tak to jak w takim razie zamontowac głośniki nie wycinając folii!?

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » ndz sty 16, 2005 18:11

wystarczy ją przeciąć w kształcie odwróconego U tak by swobodnie sobie latała za głośnikiem

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

dino84

Post autor: dino84 » ndz sty 16, 2005 18:19

Musisz miec wycieta folie chcac zamontowac glosniki. U mnie, moze sie myle, ale sa oryginalne glosniki (napisy NOKIA, VW czy cos takiego) i folia jest wycieta jakos tak ladnie :grin: nic nie poszarpane czy cos takiego

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » ndz sty 16, 2005 18:29

Problem w tym, że jak wytniesz w folii dziurę to woda zciekająca z szyb bedzie laciała na głośnik - co nie koniecznie musi mu wyjść na dobre. Dlatego warto zostawić tą folie tak żeby woda na niego nie leciała

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Michnik
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Michnik » ndz sty 16, 2005 18:41

Corvax pisze:Problem w tym, że jak wytniesz w folii dziurę to woda zciekająca z szyb bedzie laciała na głośnik - co nie koniecznie musi mu wyjść na dobre. Dlatego warto zostawić tą folie tak żeby woda na niego nie leciała
Ups a ja wyciąłem, porażka, teraz będę musiał coś kombinować.

dino84

Post autor: dino84 » ndz sty 16, 2005 20:45

Mi jakos nie cieknie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”