jaki gażnik dopasowac do 1,6 eg mam solexa 34pict5 jest do d
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jaki gażnik dopasowac do 1,6 eg mam solexa 34pict5 jest do d
chciałbym albo ustawic tego solexa czyli zmienic dysze i wyregulowac bo niby chodzi ale dupiato obroty faluja na benzynie i gasnie, na gazie ma 800\900i spada czasem. Albo go zrobie albo wywale co myślicie o gażniku pieburga 2e2???????????????? czy podejdzie czy to czysty mechanik ?łatwy do ustawienia? jeżeli ktoś ma taki prosze o namiar? lub założe coś innego tylko co????????????????
Pierburg 2E2 to czysty mechanik.Bez sterowania elektronicznego i innych bajerów.Żeby go założyć musisz zmienić kolektor wydechowy oraz założyć inną podstwę gaźnika a także dać odpowiedni moduł elektryczny(powtarzam elektryczny).Nie wiem jak masz z kolektorem wydechowym?Ale powinien podejść bez problemów(upewnij się).
Tylko uważaj żeby nikt ci nie wcisnął PIERBURGA 2EE bo to jest elektroniczny gaźnik z którym możesz mieć dużo przebojów.
Tylko uważaj żeby nikt ci nie wcisnął PIERBURGA 2EE bo to jest elektroniczny gaźnik z którym możesz mieć dużo przebojów.
no wiem
miałem pieburga 2ee i wiem co jest grane wchodził na duze obroty został mi z poprzedniego silnika ale juz go sprzedałem a powiedz mi jaki to moduł elektryczny i czemu niby bym musiał zmieniac kolektor??? acha jak tam sie ustawia ssanie w 2e2 i jak i gdzie sie podłącza te rury do ssania????????????????????????
Posłuchaj Lechu daj mi swój adres email to ci wyślę dokładną rospiskę od tego Pierbusia.
A z tym kolektorem to nie wiem ale chyba raczej napewno nie trzebaby zmieniać ,bo przecież nie zmieniali aż tak.
A ten moduł jest w podszybiu od strony pasażera.Bo solex pewnie miał inny.
A te rury od ssania podłącza się z boku.Gdyż jest to ssanie na bimetalu.
Daj adres skrzynki to ci zapodam i sobie poczytasz i poogladasz po polskiemu.
A z tym kolektorem to nie wiem ale chyba raczej napewno nie trzebaby zmieniać ,bo przecież nie zmieniali aż tak.
A ten moduł jest w podszybiu od strony pasażera.Bo solex pewnie miał inny.
A te rury od ssania podłącza się z boku.Gdyż jest to ssanie na bimetalu.
Daj adres skrzynki to ci zapodam i sobie poczytasz i poogladasz po polskiemu.