Za niskie obroty silnika na benzynie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
A gdzie szukać tej grzałki?
Ostatnio zmieniony sob maja 22, 2010 23:05 przez rychu1969band, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
masz ja pod listwą wtryskiwaczy zobaczysz po prawej stronie zastanawiam się jak ja wykręcić najlepiej kanał czy od góry? pasuje to zrobić tak żeby się nie zmęczyć bardzo tj mało rozbierania... 

Ostatnio zmieniony sob maja 22, 2010 23:26 przez Damian3942, łącznie zmieniany 1 raz.
passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Nowicjusz
Coś się ruszyło!
Przez przypadek zamieniłem cienkie rurki na pokrywie przepustnicy i silnik zaczął "falować", w końcu zgasł. Rozkręciłem i poprawiłem docisk (blaszka) tych wyprowadzeń. Jest to jakiś zaworek z kulką. Nie podoba mi się jego mocowanie - łatwo o nieszczelność! Teraz obroty na benzynie OK. Nadal jednak praca jest mnej równa niż na gazie.
[ Dodano: 24 Maj 2010 12:25 ]
Dzisiaj rano wszystko OK!
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Proponuję też rozwinięcie tematu tych rurek na obudowie przepustnicy - może ten zaworek lepiej byłoby wkleić bo ta blaszka i miękka uszczelka w środku sprawiają wrażenie niesolidnych.
Przez przypadek zamieniłem cienkie rurki na pokrywie przepustnicy i silnik zaczął "falować", w końcu zgasł. Rozkręciłem i poprawiłem docisk (blaszka) tych wyprowadzeń. Jest to jakiś zaworek z kulką. Nie podoba mi się jego mocowanie - łatwo o nieszczelność! Teraz obroty na benzynie OK. Nadal jednak praca jest mnej równa niż na gazie.
[ Dodano: 24 Maj 2010 12:25 ]
Dzisiaj rano wszystko OK!
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Proponuję też rozwinięcie tematu tych rurek na obudowie przepustnicy - może ten zaworek lepiej byłoby wkleić bo ta blaszka i miękka uszczelka w środku sprawiają wrażenie niesolidnych.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM