Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Michaś robisz tylny znaczek w czarnym macie , sądzę że jak masz lampy GT to by wypadało
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
kubcor, nie ma sprawy
lukaszx255,
grandi, myślałem dokładnie nad tym samym i chyba tak zrobię...
Dzisiaj znów trochę dłubaniny,ale po tym zabiegu podejrzewam,że skrzynia nie będzie zdejmowana.
Przywieźli mi linkę sprzęgłową z regulacją manualną
Linka zapuszczona teflonem w sprayu
Montaż ...
I po montażu
Sprzęgło już nie bierze od samej podłogi,pracuje lżej i jestem zadowolony
Jest tylko jeden mankament-jak długo wytrzyma łożysko wyciskowe?
lukaszx255,
grandi, myślałem dokładnie nad tym samym i chyba tak zrobię...
Dzisiaj znów trochę dłubaniny,ale po tym zabiegu podejrzewam,że skrzynia nie będzie zdejmowana.
Przywieźli mi linkę sprzęgłową z regulacją manualną
Linka zapuszczona teflonem w sprayu
Montaż ...
I po montażu
Sprzęgło już nie bierze od samej podłogi,pracuje lżej i jestem zadowolony
Jest tylko jeden mankament-jak długo wytrzyma łożysko wyciskowe?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Dziś wieczorem z nudów postanowiłem pobawić się troszkę przy pompie...
Dźwignię przestawiałem,wydatek troszkę ruszyłem i daweczkę paliwa...troszeczkę
Takie puszczał bączki na postoju ze zdjętą rurą od IC
[youtube][/youtube] [youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Dziwię się tym,co narzekają,że puści lekkiego bączka raz na jakiś czas ...
Na koniec taki mały sprincik
[youtube][/youtube]
Muszę przyznać,że udało mi się coś osiągnąć
EDIT
Dlaczego film wrzucony na YouTube,traci na jakości obrazu?...
Już nie pierwszy raz zaobserwowałem to
Dźwignię przestawiałem,wydatek troszkę ruszyłem i daweczkę paliwa...troszeczkę
Takie puszczał bączki na postoju ze zdjętą rurą od IC
[youtube][/youtube] [youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Dziwię się tym,co narzekają,że puści lekkiego bączka raz na jakiś czas ...
Na koniec taki mały sprincik
[youtube][/youtube]
Muszę przyznać,że udało mi się coś osiągnąć
EDIT
Dlaczego film wrzucony na YouTube,traci na jakości obrazu?...
Już nie pierwszy raz zaobserwowałem to
Ostatnio zmieniony ndz sie 08, 2010 22:25 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 3 razy.
Klekot silnika, sadzy z tłumika - takie dźwięki i obrazy mnie napawają. Bardzo mi się spodobał fakt, tego jak bardzo kompleksowo podszedłeś do wszelkich napraw/modyfikacji zarówno mechanicznych jak i wizualnych. Dobrze ludzie zauważyli: winyl na klapę, czarny emblemat na pasie i od razu tyłek Golfa przez skromne detale polepszy wizerunek.
Ciekaw jestem czym jeszcze zaskoczysz Zapał masz, wiedzę też i to się liczy!
Ciekaw jestem czym jeszcze zaskoczysz Zapał masz, wiedzę też i to się liczy!
Ponieważ muszą kompresować filmy, ze względu oszczędności miejsca na serwerach.Michaś_1977 pisze:Dlaczego film wrzucony na YouTube,traci na jakości obrazu?...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Lukassso,
Poza tym miałem Monarca i to pewnikiem tego z Chin...4 miechy i było po wtryskach,ale nie powiem,bo wydajne to one były
Rewelacjat0mal pisze:Jak się auto sprawuje na wtryskach od SB?
Zawiodłem się na tych mercusiach...na wolnych obrotach telepie budą jak w najgorszym traktorze.Także kopcił mocno na wolnych.Kąt rozpylenia jednak swoje robit0mal pisze:Pytam bo dzisiaj założyłem sobie mercusie 265 i zapowiada się obiecująco
Poza tym miałem Monarca i to pewnikiem tego z Chin...4 miechy i było po wtryskach,ale nie powiem,bo wydajne to one były
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 15:06 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba było dać 265 Silnik pracuje mięciutko, zero poddymiania nawet przy odpaleniu, jeszcze poprawię timing w pompie i za jakieś dwa tygodnie coś więcej napiszę, jak się wygrzeją.
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 16:25 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Niestety Panowie,cały misterny plan w pi.....u
Najprawdopodobniej bedę pukał do drzwi pana Radzikowskiego...
...o tutaj http://www.sprzegla.com/cennik/cennik-r ... owych.html
Moje modzone sprzęgiełko idealnie przenosi potężny moment obrotowy,ale z kolei moja lewa noga będzie nadawała się do rehabilitacji po pewnym czasie
Gdybym miał do dyspozycji więcej czasu,to pozwoliłbym sobie na eksperymenty,natomiast dłubiąc przy swoim aucie,auta klientów stoją...
Wolę zrobić jeszcze jedno podejście,ale konkretne i zakończyć tą nierówną walkę.
Hmm,a może ma ktoś pomysła,czy jakaś benzyna ma mocniejszy docisk niż SB,a zarazem pasujący do mojego motoru i skrzynki?
Najprawdopodobniej bedę pukał do drzwi pana Radzikowskiego...
...o tutaj http://www.sprzegla.com/cennik/cennik-r ... owych.html
Moje modzone sprzęgiełko idealnie przenosi potężny moment obrotowy,ale z kolei moja lewa noga będzie nadawała się do rehabilitacji po pewnym czasie
Gdybym miał do dyspozycji więcej czasu,to pozwoliłbym sobie na eksperymenty,natomiast dłubiąc przy swoim aucie,auta klientów stoją...
Wolę zrobić jeszcze jedno podejście,ale konkretne i zakończyć tą nierówną walkę.
Hmm,a może ma ktoś pomysła,czy jakaś benzyna ma mocniejszy docisk niż SB,a zarazem pasujący do mojego motoru i skrzynki?
Michaś_1977, jeśli chcesz już mocniejsze sprzęgło to zamiast pakować się w takie koszta przy słabszej skrzyni to lepiej przesiądź się na skrzynkę 02A czyli z tego typu na jakiej jeżdżę ja.
i wtedy można nawet sprzęgło od silnika VR-a zamontować.
a co do skrzyń to wybór jest bogaty od bardzo krótkich po bardzo długie ASD luyb jeszcze dłuższe GGU, EWT, EGS.
jak chcesz toi mam na stanie sprzęłga 215mm i mogę isę zamienić kompletnym na Twoje
u mnie i tak nie będzie wielkiej różnicy pomiędzy tym co ty masz a tym co miałem ja czy nawet tym na którym jeżdżę teraz
i wtedy można nawet sprzęgło od silnika VR-a zamontować.
a co do skrzyń to wybór jest bogaty od bardzo krótkich po bardzo długie ASD luyb jeszcze dłuższe GGU, EWT, EGS.
jak chcesz toi mam na stanie sprzęłga 215mm i mogę isę zamienić kompletnym na Twoje
u mnie i tak nie będzie wielkiej różnicy pomiędzy tym co ty masz a tym co miałem ja czy nawet tym na którym jeżdżę teraz
To samo u mnie 1.7 m-tdi, nowe sprzęgło sachsa 210 na skrzyni 4t już nie wytrzymuje... a wcale tarcza nie dostała po plecach:(
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
^ W getem parę miesięcy temu pytałem to mieli za bodajże 20 zł. Też będę za niedługo szukał nowego bo mój stary już sie lekko postrzępił na brzegach (od szczotek z myjni mechanicznej jak zawijały z tyłu w górę).
Ostatnio zmieniony sob maja 22, 2010 00:55 przez człek, łącznie zmieniany 2 razy.