Błotnik w mk2 czy problem !?!?!?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Błotnik w mk2 czy problem !?!?!?
Mam wgniecenia na jednym błotniku, jak bym sie uparł to moze dało by sie wyprowadzić bez zciągania błotnika. Ale myśle że jak ściagne to lepiej i wygodniej to zrobię !?, Czy w warunkacz garażowych ktoś się pokusił o taką akcję . ja wiem najlepie do blacharza i lakiernika (kasa pewnie duza !!!), Golfik 15 letni i nie chcę inwestować jeśli nnie muszę a drobne naprawy blacharsko zaprawkowe to sobie sam wykonam w garażu , tylko ten błotnik , no właśnie ? doradzcie czy jest problem z demontazem pozdrawiam ADaM :green_fuck:
jeśli chcesz zdjąć błotnik, to musisz najpierw zdemontować
1zderzak
2nadkole
3odkręcić spoiler od błotnika(jeśli masz wąskie zderzaki)
4atrapę(chociaż niekoniecznie, ale lepiej jest zdjąć -pózniej nie przeszkadza w założeniu i ustawieniu błotnika)
Błotnik jest przykręcanywkretami od strony komory silnika,od wewnątrz we wnęce koła do pasa dolnego i z tyłu wnęki również wewntrz do słupka( tutaj może być mały problem bo w tej części jest on uszczelniony poprzez nałożenie masy uszcelniającej-należy ją delikatnie przeciąć tak żeby mozna było odklejic zderzak i nie zdeformować go ,bo później moga być problemy przy montażu i na kniec jeszcze jeden wkręt z tyłu blotnika na samym dole na progu 9 na zewnątrz)
montaz w odwrotnej kolejności, pamiętaj żeby uszczelnić to połączenie na słupku, bo woda i błoto będą tamtędy przeciekać
powodzenia
1zderzak
2nadkole
3odkręcić spoiler od błotnika(jeśli masz wąskie zderzaki)
4atrapę(chociaż niekoniecznie, ale lepiej jest zdjąć -pózniej nie przeszkadza w założeniu i ustawieniu błotnika)
Błotnik jest przykręcanywkretami od strony komory silnika,od wewnątrz we wnęce koła do pasa dolnego i z tyłu wnęki również wewntrz do słupka( tutaj może być mały problem bo w tej części jest on uszczelniony poprzez nałożenie masy uszcelniającej-należy ją delikatnie przeciąć tak żeby mozna było odklejic zderzak i nie zdeformować go ,bo później moga być problemy przy montażu i na kniec jeszcze jeden wkręt z tyłu blotnika na samym dole na progu 9 na zewnątrz)
montaz w odwrotnej kolejności, pamiętaj żeby uszczelnić to połączenie na słupku, bo woda i błoto będą tamtędy przeciekać
powodzenia