WYCIEK PŁYNU CHŁODNICZEGO PILNE!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
WYCIEK PŁYNU CHŁODNICZEGO PILNE!!!!
Witam, moje autko to golfik 3 z 97 roku, 1.8 pojemność 90 km i mam problem, otóż strasznie mi żre płyn chłodniczy, byłem już u kilku mechaników, żadnych wycieków, zero białego osadu w silniku, zero plam, szyby nie parują, nie ma na nich tłustych osadów, tapicerka nie jest wilgotna a sam płyn nie jest niczym gejzer( chodzi o kipienie) samochód jak stoi to nic się nie dzieje, dopiero podczas jazdy zaczyna pić, np po przejechaniu około 30 kilometrów zjadł mi jak by przystawić paznokieć kciuka to pół jego.... to chyba za dużo co? proszę o pilną pomoc bo w piątek czeka mnie długa podróż i nie chce żeby mi się coś gorszego przez to stało...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tylko nie dolewaj zimnej wody na gorący silnik, mój szef tak kiedys załatwił poloneza:) , u mnie wcale sie nie gotował przy walniętej uszczelce, dopiero się grzał jak było mało płynu w układzie. wracałem tak znad morza , po przejechaniu 500km, musiałem dolac 2litry wody, oczywiście gotowanej bo było prawie 100 stopni na blacie.
A krasnoludek siedzi w zbiorniku wyrownawczym i pije sobie po baniaku cieplego metylenu
NIE ma czegos co sie dzieje bez przyczyny, przyczyna jest i trzeba ja zlokalizowac ja obstawiam za uszczelka nie koniecznie musza puchnac weze!

Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze