Aku mają dobre napięcie, słabo kręci rozrusznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kamilos_SLU
- Mały gagatek
- Kontakt:
Aku mają dobre napięcie, słabo kręci rozrusznikiem
Witam, mam do dyspozycji dwa akumulatory które już parokrotnie ładowałem i za każdym razem na początku pare razy auto odpalało, a później raz kreciło rozrusznikiem normalnie jeden obrót poźniej tak jakby rozrusznik zmulony kręcił i po chili strzał i odpala, a tarez kreci tylko zmulonym rozrusznikiem i wogole nie chce wskoczyć na odpowiednie przekręcenie wałem. Dzisiaj wpadłem w posiadanie miernika i sprawdziłem oba akumulatory mają 12.7v (z tego co się orientuję to dobra moc rozruchowa) ktoś mi coś napomknął, że moge mieć zaśniedziałe kable amumulatora, co prawda klemy nie wyglądają za super i kabel od klemy minusowej jest nie zaizolowany i troszeczke może przyczarniał, wyczyściłem klemy i kable i klemy prysnąłem wd40 lecz dalej lekkie zamulanie rozrusznikiem.
Jak myślicie to kable do wymiany idące do rozrusznika moga mieć słabą przepustowość prądu? jutro jeszcze podepne kablami auto z innego auta jak odpali czyli rozrusznik ok
Mam nadzieje, że jest to jasno opisane (to zamulanie to powolne obracanie rozrusznikiem) dzieki z góry za jakąkolwiek odpowiedz, wole wiedzieć na czym stoje zanim podjade do elektryka
Jak myślicie to kable do wymiany idące do rozrusznika moga mieć słabą przepustowość prądu? jutro jeszcze podepne kablami auto z innego auta jak odpali czyli rozrusznik ok
Mam nadzieje, że jest to jasno opisane (to zamulanie to powolne obracanie rozrusznikiem) dzieki z góry za jakąkolwiek odpowiedz, wole wiedzieć na czym stoje zanim podjade do elektryka
moje wozidełko ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2375473#2375473
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2375473#2375473
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
sprawdź ile mają podczas próby odpalenia...w moim dwuletnim aku pod obciążeniem rozrusznika napięcie drastycznie spadało i objawiało się to właśnie słabym kręceniem.Kamilos_SLU pisze:sprawdziłem oba akumulatory mają 12.7v
Może też sam rozrusznik stawia opór. By trzeba rozebrać i zobaczyć w jakim jest stanie...
mi to wygląda na akumulator ...Kamilos_SLU pisze:za każdym razem na początku pare razy auto odpalało, a później raz kreciło rozrusznikiem normalnie jeden obrót poźniej tak jakby rozrusznik zmulony kręcił
Jeśli masz możliwość to podłącz od kogoś sprawny aku
a jeśli to nie będzie to no to luz na tulejkach jest winny i wirnik ociera o stojan robi zware i ciężko kręci i po kilku kręceniach rozładowuje akumulator, czyli tak jak pisze turek03
Ostatnio zmieniony wt maja 18, 2010 18:39 przez Fox_00, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamilos_SLU
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Dehumanizer
- Shadow Man
- Kontakt: