Co to jest i do czego jest ???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

The Patrick
Nowicjusz
Nowicjusz

Co to jest i do czego jest ???

Post autor: The Patrick » wt maja 18, 2010 16:35

Witam .
Jest to moj pierwszy post na tym forum. Od niedawna stalem sie posiadaczem golfa mk4
. Moje pytanie jest nastepujące : do czego i co to za element jest w lampie? Pytam poniewaz slabo swiatle mam podczas jazdy noca, a elektryczna regulacja nie dziala . szukalem na forum, ale nie znalazlem odpowiedzi na ta zagadke. Pozdrawiam

Obrazek

Awatar użytkownika
sklejku
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sklejku » wt maja 18, 2010 16:45

Oslona przeciw przepalaniu sie kloszy

Zawsze warto mieć pod nogą więcej niżeli mniej ale w głowie mieć więcej jak w nodze to tak ku przestrodze

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt maja 18, 2010 16:45

The Patrick pisze:do czego i co to za element jest w lampie?
To jest grzybek przysłaniający żarówkę świateł mijania.
A jest on tam po to, żebyś nie oślepiał innych :-)

Co do kiepskich świateł mijania to może masz już powypalane odbłyśniki w lampach albo spróbuj wymienić żarówki.
Tylko nie kombinuj z jakimiś wynalazkami typu pseudo xenon czy 100W..
Pierwsze są gów.. warte, a do drugich instalacja samochodu nie jest przygotowana..

Tak więc zacznij od sprawdzenia odblasków (tu trochę się dziwię, bo moje lampy miały 10 lat a w nocy świeciły bardzo dobrze - chyba, że ktoś przed Tobą ładował tam HIDa i powypalał odblaski), a potem zmień żarówki i zobacz efekty.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”