Jakie klamki lub całe zamki do mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lukass_etl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jakie klamki lub całe zamki do mk2

Post autor: Lukass_etl » czw kwie 13, 2006 16:13

szukam klamek lub całych zamkow pasujacych do golfa mk2 poniewarz te seryjne padaja mi po 2 tygodniach od zakupu czy orginału(3tygodnie poprawnego działania) czy zamiennika (1tydzien ) wiec prosze o pomoc z jakiego auta pasuja klamki do mk2 i jakie wiaza sie z tym przubki ???

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » czw kwie 13, 2006 16:29

Wiec jak te fabryczne do 2 ci nie siadaja czy nie wytrzymuja malo wazne to sproboj jedne z tych :
http://www.allegro.pl/item95478056_rary ... _1_2_.html

lub

http://www.allegro.pl/item97977344_vw_g ... r_hit.html

Tylko ze ceny koncowe to dla mnie kosmos !!!:P

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » czw kwie 13, 2006 16:31

padaja ci klamki bo pewnie masz zle wyregulowany zamek, opadniete drzwi badz tak zapaprane wszystko ze ciezko to chodzi

Proponuje wyjac zamek, wymyc, wyregulowac kupic nowa klamke i nie powinno byc problemu

oczywiscie mowa o zamku ktory jest widoczny po otwarciu dzrwi, przykrecany na dwa imbusy

Awatar użytkownika
radwan
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: radwan » czw kwie 13, 2006 16:38

mi też padła :grrr: będe musiał jutro kupić i będe musiał nosic juz 3 kluczyki do auta(do stacyjki, i do dwóch drzwi :crazy: )

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » czw kwie 13, 2006 16:44

mi też padła :grrr: będe musiał jutro kupić i będe musiał nosic juz 3 kluczyki do auta(do stacyjki, i do dwóch drzwi :crazy: )
to nie mozesz przelozyc samego bebenka ?? ja klamke zmienialem i nadal mam jeden kluczyk

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » czw kwie 13, 2006 17:38

Mozna tez temten bebenek dopasować !! do pierwotnego luczyka wystarczy pilnik :) tylko wtedy wieksze prawdopodobienstwo ze ktos wlezie do auta:/

Awatar użytkownika
radwan
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: radwan » czw kwie 13, 2006 17:50

to spróbuje przelozyc. jeszcze nigdy nie rpzekladalem to nie wiem za bardzo jak ale sie pobawie .dzieki

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » czw kwie 13, 2006 19:03

Mozna tez temten bebenek dopasować !! do pierwotnego luczyka wystarczy pilnik :) tylko wtedy wieksze prawdopodobienstwo ze ktos wlezie do auta:/
nikt nie kaze Ci nic pilowac

poprostu przekladasz caly bebenek ze starej klamki do nowej

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw kwie 13, 2006 19:59

Lukass_etl pisze:poniewarz te seryjne padaja mi po 2 tygodniach od zakupu czy orginału(3tygodnie poprawnego działania) czy zamiennika (1tydzien )
Nie wiem co Ty robisz z tymi klamkami. W zimie ktoś wyrwał mi klamkę - ale tylko dlatego,że nie odblokował zamka i pociągnął, kupiłem za 15zł nowy zamiennik i działa do tej pory - ok 3miesiące. Jak tylko znajde chwilkę to przełożę bębenek i po kłopocie.
Możesz kupić klamki do mk2 wzorowane na mk3, ale nie masz gwarancji, że wytrzymają dłużej.A cena jest spora.

Awatar użytkownika
Lukass_etl
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Lukass_etl » pt kwie 14, 2006 10:33

Dzieki spróbuje cos z tym zrobic ale wiesz mam tak prace ze bardzo czesto otwieram dzwi

[ Dodano: Pią Kwi 14, 2006 17:40 ]
daaroo pisze:padaja ci klamki bo pewnie masz zle wyregulowany zamek, opadniete drzwi badz tak zapaprane wszystko ze ciezko to chodzi

Proponuje wyjac zamek, wymyc, wyregulowac kupic nowa klamke i nie powinno byc problemu

oczywiscie mowa o zamku ktory jest widoczny po otwarciu dzrwi, przykrecany na dwa imbusy
dzieki wystarczyla tylko regulacja bolca i dzwi otwieraja sie leciutko wie koniec tematu chyba ze ktos ma pomysl na zmiane klamek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”