Swap APT zamiast RP GOLF MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Swap APT zamiast RP GOLF MK2
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13015364
Czy silnik i osprzęt był by dobry do swapa zamiast rp w vw golf 2 1990 znalazłem kilka postów z 1.8t ale z tym silnikiem nic chyba nie ma. Prosze o porady co by było mi potrzebne oprócz tego auta itp.
Czy silnik i osprzęt był by dobry do swapa zamiast rp w vw golf 2 1990 znalazłem kilka postów z 1.8t ale z tym silnikiem nic chyba nie ma. Prosze o porady co by było mi potrzebne oprócz tego auta itp.
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
a silniki abf 2.0 150 km ma ktos cos takiego? Jak to lata i czy dużo pracy jest?
Jeszcze biore pod uwage ten 2e 115 km, ale nie wiem bo jak podobnie sie robi ten swap to bym wolał abf wiec może jakieś sugestie i też chciał bym żeby to kosztowało jakieś astronomiczne pieniądze, może ma ktoś jakąś wycene czy coś takiego
Jeszcze biore pod uwage ten 2e 115 km, ale nie wiem bo jak podobnie sie robi ten swap to bym wolał abf wiec może jakieś sugestie i też chciał bym żeby to kosztowało jakieś astronomiczne pieniądze, może ma ktoś jakąś wycene czy coś takiego
-
- Ma gadane
za swap na abf-a msuiałbyś komuś zapłacić przypuszczam minimum ze 2k zł, samemu zrobisz na pewno taniej.
Za komplet na swapa zapłacisz ok 2,5- 3 k zł. Ale silnik a szczególnie abf-a mając na wierzchu warto do niego zajrzeć, warto pobawić się głowicą i trochę jej kanały spolerować, przepustnicę tak samo.
Jak to zrobisz, zwieńczysz dobrym wydechem i dolotem to i mocy będziesz miał więcej.
Ale ja powiem tak
Najpierw zrób prawko, pojeździj trochę rp a poźniej baw się w swapy
żarcik, ale na poważnie, najpierw zrób sobie porządek z autem, doprowadź go do takiego stanu, aby po wsadzeniu mocniejszego silnika, się nic nie rozpadło.
Zrób sobie dobre zawieszenie, dobre hamulce itd.
Później myśl nad swapem, bo mądry swap, z wymianą podstawowych części na nowe. Wyjdzie cię ok 5k zł na milion procent, i nie uwierzę, że ktoś zrobi swap za 3000zł ze wszystkim, i będzie to jeździło ok i nie będzie się nikt tym bać pojechać w podróż 1000km.
Za komplet na swapa zapłacisz ok 2,5- 3 k zł. Ale silnik a szczególnie abf-a mając na wierzchu warto do niego zajrzeć, warto pobawić się głowicą i trochę jej kanały spolerować, przepustnicę tak samo.
Jak to zrobisz, zwieńczysz dobrym wydechem i dolotem to i mocy będziesz miał więcej.
Ale ja powiem tak
Najpierw zrób prawko, pojeździj trochę rp a poźniej baw się w swapy
a dlaczego musisz i dlaczego mts technik, to już lepszych zawieszeń nie produkująguziklolek pisze: musze kupic gwintowane zawieszenie mts technik

żarcik, ale na poważnie, najpierw zrób sobie porządek z autem, doprowadź go do takiego stanu, aby po wsadzeniu mocniejszego silnika, się nic nie rozpadło.
Zrób sobie dobre zawieszenie, dobre hamulce itd.
Później myśl nad swapem, bo mądry swap, z wymianą podstawowych części na nowe. Wyjdzie cię ok 5k zł na milion procent, i nie uwierzę, że ktoś zrobi swap za 3000zł ze wszystkim, i będzie to jeździło ok i nie będzie się nikt tym bać pojechać w podróż 1000km.
-
- Ma gadane
no dokładnie dlatego narazie zawieszenie, hamulce, może jakieś rozpórki i najpierw jak bedzie swap to abs zamiast rp bo to jest chyba najprostszy a poźniej sie zobaczy co dalej
[ Dodano: 17 Maj 2010 18:30 ]
a co jeszcze można ogólnie wymienić żeby auto lepiej jeździło. A mam pytanie czy da rade założyć na 8calowe felgi opony 195/50 bo chyba na 8 calowe to opony sa 205?
Jeszcze chciałem się zapytać, poradzić co proponujecie zamiast katalizatora

[ Dodano: 17 Maj 2010 18:30 ]
a co jeszcze można ogólnie wymienić żeby auto lepiej jeździło. A mam pytanie czy da rade założyć na 8calowe felgi opony 195/50 bo chyba na 8 calowe to opony sa 205?
da radę takie oponki założyć. Jakbyś chciał normalnie to na 8 cali to nawet 225 a nie 205.guziklolek pisze:a co jeszcze można ogólnie wymienić żeby auto lepiej jeździło. A mam pytanie czy da rade założyć na 8calowe felgi opony 195/50 bo chyba na 8 calowe to opony sa 205?
Ale ja widziałem na 9 calach 195 więc da rade:)
Zamiast katalizatora zamontuj albo katalizator

- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Po co ci ABS zamiast RP? Przecież to to samo. Śmiem twierdzić, że RP może nawet ciutkę lepiej by się zbierał, oczywiście nie tak żeby zobaczy różniceguziklolek pisze:najpierw jak bedzie swap to abs zamiast rp bo to jest chyba najprostszy a poźniej sie zobaczy co dalej
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
-
- Ma gadane
wymień uszczelki, uszczelniacze zaworów i ten silnik drugą młodość przeżyje. 380kkm to on się dotarł dopiero, przecież to golfmój rp ma 380 tyś przejechane i muszę jechać na przegląd bo mi coś dymi mam nadzieje że to te gumki na zaworach bo ogólnie nie mam oznak starości poci się gdzie nie gdzie a to uszczelki do wymiany ale tak to cichutko równo pracuje wiem może to nic poważnego

a na poważnie to jak zrobisz uszczelniacze to powinien jeszcze trochę polatać do czasu kiedy uzbierasz konkretną sumę na swap robiąc w międzyczasie wszystko inne w aucie.
Pozdrawiam
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane