silniczki regulacji reflektorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silniczki regulacji reflektorów
witam mam takie o to pytanie: czy można przełożyć silniczki regulacji ze starych lamp do nowych? (te nowe ich nie posiadają)
wymieniałem reflektor gdyż pękł klosz i w starej lampie był silniczek regulacji w nowej go nie ma i zastanawiam się czy mogę go przełożyć ze starej do nowej? czy taka zamiana jest w ogóle możliwa?
wymieniałem reflektor gdyż pękł klosz i w starej lampie był silniczek regulacji w nowej go nie ma i zastanawiam się czy mogę go przełożyć ze starej do nowej? czy taka zamiana jest w ogóle możliwa?
Re: silniczki regulacji reflektorów
Można przełożyć silniczki,przekręcasz ze starej lampy i silniczek możesz już montować do nowej, tylko jest mały problem z tym całym montażem... ale jak trochę poćwiczysz dojdziesz do perfekcjidonwasyl pisze:witam mam takie o to pytanie: czy można przełożyć silniczki regulacji ze starych lamp do nowych?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jaki tam problem... chyba dlatego, że za słabo wystaje końcówka, która łączy się z odbłyśnikiem lampy, a można go wysunąć poprzez podłączenie "na krótko" silniczka, aby trzpień się trochę wysunął, potem zahaczamy za zatrzask odbłyśnika i wkręcamy silniczek. Po podłączeniu wtyczek silniczek sam ustawi się do pozycji z ustawień na włączniku.MKTRZY pisze:tylko jest mały problem z tym całym montażem
- Paweł Marek
- V.I.P.
podłącz siklniczek do wtyczki i pokrętłem na włączniku ustw tak jakby reflektor miał być jak najwyzej. Pomozesz sobie palcem włożonym przez otwór na żarówkę żeby lustro z uchwytem przemieścić dołem jak najbardziej w tył, kulka od trzpienia silniczka musi wskoczyć w uchwyt przy lustrze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.