Resetowanie licznika, central zamek, i lapmka w aucie. Pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Resetowanie licznika, central zamek, i lapmka w aucie. Pomoc
Witam wszystkich i prosze o pomoc. Zamknąłem dziaj auto z pilota i się otworzyć już nie chciało (mam centralny na pompkę) prąd do pompki płynie alarm się odzywa normalnie ale drzwi nie zamyka ani nie otwiera Po tym incydencie dzisiejszym licznik się tak choćby resetuje znaczy się po wyłączeniu stacyjki powinno pokazywać mi kilometry i godzinę a nie pokazuje, dopiero po odpaleniu auta pokazuje kilometry a zegarek startuje od nowa czyli od godz.12:00 ;/ i teraz lampka jak zaciągam hamulec ręczny to zapala mi się lampka w aucie a jak otworze drzwi to mi się ręczny świeci pod licznikiem. Proszę pomóżcie mi aby jednej sprawie bo już mnie krew z tym autem zalewa non stop coś mu dolega. Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Miejsce montażu przycisku zależy od fantazji instalatora... Znajdź centralkę alarmu i szukaj po kablach. W najgorszym razie wypnij dziadostwo, albo chociaż porządnie zmostkuj odcięcie. A jak wyjmiesz bezpiecznik to działa normalnie? Jeśli tak to ktoś coś spartolił przy instalacji alarmu, albo sam alarm umiera.
Deskę możesz wyjąć bez garażu, nie moknąc. Wiem, bo moja często zalicza wylot (uroki doposażania auta ). Musisz zdjąć kierownicę i manetki, zestaw wskaźników, zdjąć osłony z dołu, schowek i zostaje dosłownie kilka śrubek wewnątrz kabiny. Nie musisz wykręcać kratek nawiewów (bo są męczące przy montowaniu z powrotem). Nie zapomnij o 2 śrubach (nakrętkach) po drugiej stronie ściany grodziowej - niestety trzeba zdejmować wycieraczki i obydwie strony podszybia.
Ewentualnie spróbuj wyjąć licznik i poświecić czymś, czy nie natrafisz na coś "podpadającego".
Ewentualnie spróbuj wyjąć licznik i poświecić czymś, czy nie natrafisz na coś "podpadającego".
Szczerze wątpię zęby komuś się chciało wyciągać deskę przy zakładaniu alarmu, wiec może zdemontuje schowek i poszukam jeszcze raz pod kierownica i kolo bezpieczników i tam w okolicy schowka. A to jest raczej pewne ze alarm siada? Czy jest możliwe ze porostu się zresetował i należy go zaprogramować na nowo?