Gotuje się. Termostat sie nie otwiera.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gotuje się. Termostat sie nie otwiera.
Witam.
Oczywiście znów mam problem ze swoim TeDe.
Ostatnio wymieniałem uszczelkę pod głowicą. Po złożeniu silnika był problem, bo termostat się nie chciał w ogóle otwierać (NOWY, niedawno kupiony). Okazało się, że wężyk przelewowy, który idzie od zbiorniczka do chłodnicy był zapchany. Udrożniłem go i problem znikł, wszystko było pięknie. Wentylator się włączał, nie gotował się...
Dzisiaj wpadłem na trasę 20km i znów ten sam problem. Termostat się nie otwiera. Wężyk drożny, wszystko założone nowe...
CO TO MOŻE BYĆ? Ja już nie mam nerwów na to wszystko... Więc może Wy pomożecie
Oczywiście znów mam problem ze swoim TeDe.
Ostatnio wymieniałem uszczelkę pod głowicą. Po złożeniu silnika był problem, bo termostat się nie chciał w ogóle otwierać (NOWY, niedawno kupiony). Okazało się, że wężyk przelewowy, który idzie od zbiorniczka do chłodnicy był zapchany. Udrożniłem go i problem znikł, wszystko było pięknie. Wentylator się włączał, nie gotował się...
Dzisiaj wpadłem na trasę 20km i znów ten sam problem. Termostat się nie otwiera. Wężyk drożny, wszystko założone nowe...
CO TO MOŻE BYĆ? Ja już nie mam nerwów na to wszystko... Więc może Wy pomożecie
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
to głównie obieg od nagrzewnicy otwiera termostat, może sie zapchalo w metal rurze pomiędzy filtrem oil, a poducha .odpal zimny silnik i bez dodawania gazu sprawdz czy rura zmienia temp ,co do pompy to sprawdz czy pasek nie jest wydarty, bedzie za gleboko wpadal to beda wieksze obroty na pompie i wieksze cisnienie
edit
Popraw pisownię, korzystaj ze słownika !
edit
Popraw pisownię, korzystaj ze słownika !
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 11:46 przez darecki6, łącznie zmieniany 1 raz.
darecki6
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nic tam nie było ruszane. Pompa jest oryginalna.Michaś_1977 pisze:a jak pompa wody?
Ruszałeś tam coś,czy nie?
Właśnie. Czy ta rurka to oryginalnie jest wygięta na płasko?darecki6 pisze:morze sie zapchalo w metal rurze pom filtrem oil a poducha
Pasek jest nowy i dobrze naciągniętydarecki6 pisze:pasek nie jest wydarty bedzie za gleboko wpadal to beda wieksze obroty na pompie i wieksze cisnienie
A może głowica jest pęknięta?
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 11:46 przez Toshiba, łącznie zmieniany 2 razy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Właśnie...może tu jest pies pogrzebanyToshiba pisze:Nic tam nie było ruszane. Pompa jest oryginalna.
Jak nie wali białym dymem,w oleju nie ma płynu i odwrotnie,to szukaj przyczyny w kiepskim obiegu płynu.
Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 12:51 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 3 razy.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
może byc, po otwarciu termostatu wszystkie żebra powinny być gorące, sprawdź pompe jak pisze Michaś_1977, po dodaniu gazu ciśnienie powinno się zwiększać w wężach, cały czas powinien być przelew do zbiorniczka, najlepiej sprawdzić stan wirnika, co do termostatu miałem 2 nowe vernety które w garnku się otwierały niestety w silniku już nie, polecam wahlera.Toshiba pisze:Dzięki. Może też być chłodnica przypchana?
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie