silnik nie chce palic

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gumba

silnik nie chce palic

Post autor: Gumba » sob maja 15, 2010 07:57

Witam
koledzy mam do was takie pytanie otoz mialem niedawno vw golfa i padl mi silnik no i nie oplaca juz sie mi go remontowac. mam na oku lagune z 95r ale jest tam jeden feler otoz chodzi o to ze koles jeden silnik zajezdzil tzn padlo mu cos tam i to byl silnik 1,8 wymienil na drugi 2,0 zrobil z 500 km i silnik przestal palic tzn zapali na chwile i zaraz zgasnie. ten koles mowi ze mienial sam silnik bez komputera a slyszalem ze jak sie mienia silniki to albo taki sam albo inny ale z cala instalacja czyli zeby przywrocic do zycia ta lagune potrzebuje wymienic instalacje wraz z komputerem ??

PS do modernizatora: jesli temat jest w zlym dziale prosze o przeniesienie go do odpowiedniego poniewaz nie mam pojecia gdzie mialem napisac o innej marce gdyz do tej pory pisalem tylko o golfie.pozdrawiam

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob maja 15, 2010 08:41

jeśli zrobił 500 km , to znaczy że podpięcie instalacji było dobre , oczywiście jak układ instalacji był inny w obu silnikach , to po czasie mógł paść albo sam sterownik silnika , albo co bardziej prawdopodobne padło imo

Gumba

Post autor: Gumba » sob maja 15, 2010 08:59

miś fazi, a jaki moze być koszt takiej wymiany imo ??

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob maja 15, 2010 09:17

jeśli w Twoim przypadku jest możliwość , to można to zgrać , jeśli nie to tylko obejście imo , albo załatwienie zestawu , sterownik imo , jak to obejśc to na forum Ci nikt nie napisze , ale są goście co to robią :bajer:

[ Dodano: 15 Maj 2010 09:19 ]
a koszt wymiany ? są na allegro lub na szrotach całe komplety , pewno coś koło 150 zł

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”