Problem po wymianie tuleji na wahaczu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem po wymianie tuleji na wahaczu
Witam, mam taki problem otóż wymieniłem ostatnio tuleje na wahaczu i po tej wymianie mam żle ustawioną kierownice jadąc prosto. Może to być spowodowane złymi kątami na sworzniu? Ponieważ sworzeń nie chciał wyjśc więc odkręciłem te trzy śruby mocujące sworzeń do wahacza. Proszę o podpowiedź oraz czy da się to jakoś w domowych warunkach ustawić?Z góry dzięki.
Tak, sworzen ma tam chyba mozliwosc manipulacji (regulacji) na wahaczu ale czekaj gadasz tu o tuleji a zaraz piszesz o sforzniu? to calkiem inne rzeczy chyba ze je obie wymieniales
[ Dodano: 14 Maj 2010 13:49 ]
Uploaded with ImageShack.us sworzen sie przykreca 3 srubami (nie ma jednak regulacji tu mala poprawka z mojej strony) a ktore tuleje wymieniles, jak wymienisz tuleje to wiedz ze sie katy zmieniaja stara guma byla wybita wiec przeciagala wahacz na ta strone gdzie guma byla wytluczona
[ Dodano: 14 Maj 2010 13:49 ]
Uploaded with ImageShack.us sworzen sie przykreca 3 srubami (nie ma jednak regulacji tu mala poprawka z mojej strony) a ktore tuleje wymieniles, jak wymienisz tuleje to wiedz ze sie katy zmieniaja stara guma byla wybita wiec przeciagala wahacz na ta strone gdzie guma byla wytluczona
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 13:52 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.
nel239 pisze:Gorzej jak przykreciles w zle miejsce!!
Nie da sie w inne miejsce sa 3 sruby bez regulacji, ewentualnie gora albo dol
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 13:56 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Wymieniałem tyleje tylnią, znaczy się to jest niby taka poduszka. Tej drugiej nie ruszałem i zworznia tez nie. Lecz widziałem że na wahaczu jest możliwośc przestawienia sworznia czyli kąta koła, dodam też że kierownica jest przestawiona w lewą stronę. Chciałbym się poprostu dowiedzieć czy dam rade teraz to sam ustawić? Bo chyba nic innego nie zmieniło położenia kierownicy?
Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 14:07 przez ddaaffiidd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie, trzeba jechać do warsztatu z przyrzadami do usatwainia geomtrii zawieszeniaddaaffiidd pisze: Chciałbym się poprostu dowiedzieć czy dam rade teraz to sam ustawić?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz