Dziwny dźwięk z okolic alternatora + film
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Dziwny dźwięk z okolic alternatora + film
Witam,
Ostatnio z pod maski jest lekko głośniej albo mi się wydaje... ogólnie z okolic alternatora wydobywa się dziwny dźwięk (na filmiku wyraźnie słychać w 15 sek.)
Co to może być? nie kończące się szczotki?
http://www.przeklej.pl/plik/mov00598-3gp-00147nc9c40i
Ostatnio z pod maski jest lekko głośniej albo mi się wydaje... ogólnie z okolic alternatora wydobywa się dziwny dźwięk (na filmiku wyraźnie słychać w 15 sek.)
Co to może być? nie kończące się szczotki?
http://www.przeklej.pl/plik/mov00598-3gp-00147nc9c40i
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 13:56 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 2 razy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
tak jak już pisałem na kąciku.. ten hałas powoduje padnięty napinacz paska. Jego szybkie zużycie powoduje wspomniane wcześniej zatarte sprzęgiełko na alternatorze..dlatego te dwie usterki zazwyczaj idą ze sobą w parze.
Miałem tak u siebie
Przyjrzyj się dokładnie jak zachowuje się napinacz. Powinien raczej stać w miejscu, nie powinien drgać. Jeśli ewidentnie lata jak oszalały i ma dość spore odchylenia.. to masz odp ;]
Miałem tak u siebie
Przyjrzyj się dokładnie jak zachowuje się napinacz. Powinien raczej stać w miejscu, nie powinien drgać. Jeśli ewidentnie lata jak oszalały i ma dość spore odchylenia.. to masz odp ;]
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
italiano_83, hmmm chyba raczej jest normalnie z lewarkiem, nie drży - czuć tylko jak się przyśpiesza ale to raczej normalna sprawa.
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 12:10 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
u mnie drzy, ale podczas przyspieszania, a co do dzwieku to u mnie z okolic alternatora dobywa sie takie terkotanie. Tylko ono pojawia sie na kilka sekund i cichnie i potem znowu i tak w kolko. Napinacz paska nie drzy, a wymieniany byl jakies 20 tys km temu podczas wymiany paska rozrzadu.SATA pisze:SATA Drży Ci też lewarek zmiany biegów podczas przyspieszania i na biegu jałowym?
U mnie jest podobnie, tez takie ok 2 sekundowe terkotanie, przerwa i znowu. Tylko ja ten dzwiek słysze bardziej w okolicach pompy paliwa.micky pisze:...a co do dzwieku to u mnie z okolic alternatora dobywa sie takie terkotanie. Tylko ono pojawia sie na kilka sekund i cichnie i potem znowu i tak w kolko. Napinacz paska nie drzy, a wymieniany byl jakies 20 tys km temu podczas wymiany paska rozrzadu.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator