Którędy poprowadzić nowe sztywne przewody po belce?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Którędy poprowadzić nowe sztywne przewody po belce?
Hej.
Przekładam hamulce w bębnów na tarczówki i nie wiem któredu pociągnąć sztywne przewody hamulcowe.
Na pewno macie jakieś fotki na których to widać. Przejrzałem allegro ale tam są słabe zdjęcia i zwykle nie z tej strony co są przewody.
Dodam że zaciski idą od mk4 i przewody do zacisków od passata ale to nie zmienia wiele.
Przewody miedzane właśnie dziś chciałem podoginać i nie wiem któredy je poprowadzić żeby było bezpiecznie. Za pomoc oczywiscie rozdam punkty. pozraVWiam
EDIT: tak, chodzi o mk2
Przekładam hamulce w bębnów na tarczówki i nie wiem któredu pociągnąć sztywne przewody hamulcowe.
Na pewno macie jakieś fotki na których to widać. Przejrzałem allegro ale tam są słabe zdjęcia i zwykle nie z tej strony co są przewody.
Dodam że zaciski idą od mk4 i przewody do zacisków od passata ale to nie zmienia wiele.
Przewody miedzane właśnie dziś chciałem podoginać i nie wiem któredy je poprowadzić żeby było bezpiecznie. Za pomoc oczywiscie rozdam punkty. pozraVWiam
EDIT: tak, chodzi o mk2
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 17:21 przez sas_gti, łącznie zmieniany 3 razy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
sas_gti, tak jak na zdjęciu.Druga strona tak samo.
Kółkiem zaznaczyłem jeden z metalowych kołków na które nasadzane są specjalne klipsy trzymające rurki.

Kółkiem zaznaczyłem jeden z metalowych kołków na które nasadzane są specjalne klipsy trzymające rurki.

Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 17:33 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 2 razy.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Michaś_1977, dzieki świetna fota
Mam tylko małe wątpliwości
Przewody które wkręca się w zacisk z jednej strony, z drugiej strony przechodzą przez takie blaszki mocowane do belki.
Zaznaczyłem to miejsce u Ciebie.
To wyżej to jest jakaś przeróbka ? Pytam bo standartowo tam jest takie rozwiąznie, taka zardzewiała blaszka wczepiana w belkę i przez nią przechodzi oczko przwodu. widocznie na ponizszym zdjęciu (zdjęcie zapozyczone z naszego forum)

Mam tylko małe wątpliwości
Przewody które wkręca się w zacisk z jednej strony, z drugiej strony przechodzą przez takie blaszki mocowane do belki.
Zaznaczyłem to miejsce u Ciebie.

To wyżej to jest jakaś przeróbka ? Pytam bo standartowo tam jest takie rozwiąznie, taka zardzewiała blaszka wczepiana w belkę i przez nią przechodzi oczko przwodu. widocznie na ponizszym zdjęciu (zdjęcie zapozyczone z naszego forum)

Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 17:36 przez sas_gti, łącznie zmieniany 4 razy.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tak,oczywiście muszą być jeszcze te blaszki,żeby przewody nie "dyndały" się w tych uchwytach.Muszą być 4 takie blaszki,po 2 na każdą rurkę.
Mam nadzieję,że się rozumiemy,bo trochę się zagmatwało
[ Dodano: 09 Maj 2010 17:41 ]
Ta blaszka,która jest na Twojej fotce taka pordzewiała u mnie też jest,tylko słabo ją widać...musiałem ją nagiąć trochę do dołu,bo gumowy wężyk trochę za długi kupiłem...
Mam nadzieję,że się rozumiemy,bo trochę się zagmatwało

[ Dodano: 09 Maj 2010 17:41 ]
Ta blaszka,która jest na Twojej fotce taka pordzewiała u mnie też jest,tylko słabo ją widać...musiałem ją nagiąć trochę do dołu,bo gumowy wężyk trochę za długi kupiłem...
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 17:39 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie no zaraz zaraz, te konkretnie blaszki są tylko 2. Wiem to akurat na pewno. Jedna wczepiana przy lewym zacisku a druga przy prawym. Tam dalej oczywisćie są kolejne mocowania przewodów w miejsach gdzie sztywny przwód przchodzi znowu w gumowy. W kazdym takim miejscu przewód musi być zamocowany do belki bądź budy na sztywno to wiadomo.
Teraz pytanie czy te blaszki będą dobre do zamocowania w nich przewodów z passata czy będę musiał dorabiać jakieś mocowanie.
A tutaj takie jeszcze zdjęcie, jak widać przewody puszczone zupełnie inaczej, (i bez zamocowania przwdowu chyba!!!)
mi to sie nie podoba dlatego pytałem o to jak to powinno wyglądać.
Teraz pytanie czy te blaszki będą dobre do zamocowania w nich przewodów z passata czy będę musiał dorabiać jakieś mocowanie.
A tutaj takie jeszcze zdjęcie, jak widać przewody puszczone zupełnie inaczej, (i bez zamocowania przwdowu chyba!!!)

mi to sie nie podoba dlatego pytałem o to jak to powinno wyglądać.
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 17:46 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
zakręciłem się z czujnikiem ABS.sas_gti pisze:mate64 napisał/a:
na zdjęciu są tarczo bębny i zupełnie inaczej idą przewody
co są? Nie kumam. Na zdjęciu są normalnie tarczówki z tego co widzę....w ogole Cie teraz nie rozumiem.
Generalnie u mnie ori przewody "wiły sie" po ramieniu belki, tak jakby był zostawiony zapas jakoś tak:

Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 17:55 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
W/g mnie i ETKA -4szt. (po 2 na stonę)sas_gti pisze:nie no zaraz zaraz, te konkretnie blaszki są tylko 2.

[ Dodano: 09 Maj 2010 17:56 ]
Od MK2 GTIsas_gti pisze:Michaś_1977, A ty z czego masz zaciski?

Tylko te większe-38mm
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 17:58 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ok dzieki. Choć mm wiecej wiem tym mniej wiem. :)Ogolnie freestyle z tymi przewodami widzę. Każdy ma inaczejmate64 pisze:Generalnie u mnie ori przewody "wiły sie" po ramieniu belki, tak jakby był zostawiony zapas jakoś tak:

Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 18:00 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
nie da sięsas_gti pisze:mate64, to skasuj tego posta, bo po zmianie jego tresci sie niezly burdel zronil i nie wiadomo o co chodzi.
[ Dodano: 09 Maj 2010 17:58 ]
tylko wy mówicie o 2 różnych sprawach jeden o łączniku belki a drugi o sprężynkach na przewodach
Podpis uległ awarii spróbuj później :)