koła pasowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
koła pasowe
Po czy poznać czy koło pasowe jest do wymiany. A chodzi mi dokładnie o koło pasowe od pompy wody i chyba wału (jak sie myle niech mnie ktos poprawi). Bo od altka mam wymienione.
Golf II 1.6 PN
Golf II 1.6 PN
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
VW Golf II, musisz zobaczyc czy nie sa zardzewiałe, ogolnie jak wizualnie wygladaja i teraz co najwazniejsze.. musisz zobaczyc jaki kształt i jaka grubosc maja te powierzchnie po jakich smiga pasek..
powierzchnia ma miec kształ literki V , scianki maja byc równe, bez nadmiernych wytarc.
mozesz przyłozyc cos rownego ( np miernik błebokosci w suwmiarce do takiej powierzchni i zobaczysz czy bardzo odbiega od rownej powierzchni...) nadmierne wytarcie grozi pęknieciem koła na pół ( wiem bo przerabialem to
) a jeszcze jak ktos zakłada szerszy pasek ( zeby nie piszał i sie nie slizgał ) to mozna sie tego spodziewac, ze zostanie z kołem w czesciach 
powierzchnia ma miec kształ literki V , scianki maja byc równe, bez nadmiernych wytarc.
mozesz przyłozyc cos rownego ( np miernik błebokosci w suwmiarce do takiej powierzchni i zobaczysz czy bardzo odbiega od rownej powierzchni...) nadmierne wytarcie grozi pęknieciem koła na pół ( wiem bo przerabialem to

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
- Użytkownik
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja sprzedałem koła od wspomy , od wody za 50 zł ..VW Golf II pisze:ktoś się orientuje ile wynosi cena koła pasowego od pompy i wału??
mysle ze w tych granicach mozna sie spodziewac , jezeli masz koła w miare jeszcze , a nadal Ci sie slizga i wymiana paska nie pomaga, to zmien pasek na szerszy o 1 mm ,tam chyba będzie wtedy 11,5mm, szerszy pasek juz sie tak nie slizgnie , bo nie wchodzi tak głeboko w koło

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
- Użytkownik