Ślychać bicie podczas jazdy tylko słychać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maniek71
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ślychać bicie podczas jazdy tylko słychać
Witam mam problem jakiś czas temu zaczełem słyszeć bicie najpierw mi drgało kierownica ale myślałem że przez to że miałem żle felgi wyważone wyważyłem je i teraz tylko słychać bicie! Od 30-40km/h juz to słychać co to może być?? dodam że dziś jade na geometrie ustwić zbieżność ale niewiem czy to pomoże???
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2795486#2795486 Zapraszam do oceny
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
moze masz opony zzabkowane i dlatego slychac. mialem tak z tylnymi oponami ktore wczesniej mialem zalozone z przodu i jezdzilem bez zbierznosci. bylo slychac jakby lozysko huczalo
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja miałem takie stukanie na zimówkach z przodu w tempie obracania kół. Przenosiło się aż do kokpitu i trzęsło obudową licznika. Najbardziej było słychać przy 40 km/h.
Wymieniłem lewe łożysko, gumę na przegubie, mechanik chciał mnie jeszcze wkręcić w prawe łożysko, ale to już byłaby przesada.
Zmieniłem felgi na letnie - i jak ręką odjął.
Nie wpadłeś w jakąś dziurę ostatnio? Spróbuj przełożyć koła stronami albo przód / tył i może wyjdzie to co u mnie, czyli walnięte koło.
Wymieniłem lewe łożysko, gumę na przegubie, mechanik chciał mnie jeszcze wkręcić w prawe łożysko, ale to już byłaby przesada.
Zmieniłem felgi na letnie - i jak ręką odjął.
Nie wpadłeś w jakąś dziurę ostatnio? Spróbuj przełożyć koła stronami albo przód / tył i może wyjdzie to co u mnie, czyli walnięte koło.