Witam wszystkich odwiedzających ten temat
Hmm od kilku miesięcy myslałem o zmienienu wyglądu bagażnika w moim golferku . Noo ale jakoś nigdy sie mogłem zrobić pierwszego kroku. Ale wkońcu się udało pewnego pięknego dnia hahah
Hmm a z czego budowę wykonałem? tak się złożyło że miałem płyty ze starych szaf różniej drubości. No tak jak by tego nie wykorzystać i kasy nie wydawać bez potrzeby
Co do sprzęciku to:
Radyjko:
LG LAC-M6600R
Skrzynia:
Lanzar Max 12 1000W
Wzmacniacz:
hmm tuu zbieram kasę gdyż poprzedni sprzedałem.
Noo to co by tutaj więcej gadać wystarczy przynudzania
Czas pokazać co się zrobiło
Jak widać w bagażniku panowała nudaaa, nudaaa i jeszcze raz potworna nudaaa
No więc na pierwszy ogień poszło wyczyszczenie wszystkiego :green_fuck:
Kolejnym etapem jak przy takim modzie. Zabawa z wycinaniem z kartonu boczków , a dokładnie to jednego. (niestety nie posiadam zdjęć)
A oto tego rezultat
A że drugi taki sam to już było szybko aby różniły się wycięciem na dole
A oto efekt boków w całości
Kolejną faza było zrobienie czegoś na oparcie siedzenia. Ponieważ nie bardzo by pasował metal do reszty obicia ... padło na cienką płytę
Kolejnym etapem było zrobienie podłogi która jest w dwóch częściach a dlaczego? zobaczycie sami
Aa czemu na dwie cześci? Bo po co utrudniać sobie życie ... jak można dać cienki zawias i jest gitara nic się nie rusza i wogóle. Przyjemne z pożytecznym
Zawiasy by nie było ich widać po obiciu ...dałem w płytę. Nie zbyt zadowolony jestem ale jest ok
Noo to czas na małe show
Następnym bajerem było robienie boków by były funkcjonalne i służyły nadal jako schowki . Więc ... cieniutkie zawiasy i oto tego efekt
Noo i tak samo druga strona tyle że większe drzwiczki
I kolejne małe show
No więc to by było na tyle panowie sorka za jakoś zdjęć ale robione tele... niby 3.2 ale rusz lekko ręka i już d...
Mam nadzieje że dzięki pokazaniu krok po kroku ...pomogłem komuś w podjęciu decyzji nad zabudową. Bo czytając nie jedna osoba by chciała ale nie wiedziała od czego zacząć
W miarę przypływu gotówki ... pokaże dalej gdzie umieszczę wzmacniacz do tego jakie obicie no i oświetlenie jak by inaczej
Moja Pierwsza Zabudowa Bagażnika Golf MK III
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Moja Pierwsza Zabudowa Bagażnika Golf MK III
Ostatnio zmieniony wt kwie 06, 2010 18:06 przez Celek, łącznie zmieniany 2 razy.
bardzo fajny projekt tylko mam pytanie jak przymocowałeś to wszystko do boków bagażnika? chyba u siebie zrobię coś podobnego
mówicie mi po prostu Paweł
było MK3, jest B5.5
viewtopic.php?f=91&t=509440" onclick="window.open(this.href);return false;
było MK3, jest B5.5
viewtopic.php?f=91&t=509440" onclick="window.open(this.href);return false;
heee świetny patent z tymi zawiasami! dzięki za podsunięcie pomysłu
Proponuję wywalić ten zwykły uchwyt dwupunktowy i zastosować taki wpuszczany, wprawdzie trzeba wyfrezować na niego otwór, ale widzę że ze stolarką radzisz sobie bardzo dobrze
Jak rozwiązać teraz schowanie wzmacniacza? tak, żeby było widać tylko jego wierzch. Drugie dno odpada, bo dolne "drzwiczki" się nie otworzą?
Proponuję wywalić ten zwykły uchwyt dwupunktowy i zastosować taki wpuszczany, wprawdzie trzeba wyfrezować na niego otwór, ale widzę że ze stolarką radzisz sobie bardzo dobrze
Jak rozwiązać teraz schowanie wzmacniacza? tak, żeby było widać tylko jego wierzch. Drugie dno odpada, bo dolne "drzwiczki" się nie otworzą?
łeeee nie widziałem nawet odp ;/ sorka że teraz .. no narazie to nic nie jest skręcony wzajemnie się rozpierają boki od dół. nic się nie obala noo miałem inne wydatki i jakoś nie mogę skończyć;/
Ale niebawem będzie całość.
Co do wzmacniacza to będzie wpuszczony w ta część otwierana ) i pleksą przykryty do tego jakieś otwory wentylacyjne i podświetlone..
A uchwyt no muszę powiedzieć całkiem ciekawe pomyślę nad tym
A co do drzwiczek to się otworzą jak się najpierw dól podniesie albo odwrotnie tylko myślę nad siłownikiem małym by to nie opadało samoczynnie
Ale niebawem będzie całość.
Co do wzmacniacza to będzie wpuszczony w ta część otwierana ) i pleksą przykryty do tego jakieś otwory wentylacyjne i podświetlone..
A uchwyt no muszę powiedzieć całkiem ciekawe pomyślę nad tym
A co do drzwiczek to się otworzą jak się najpierw dól podniesie albo odwrotnie tylko myślę nad siłownikiem małym by to nie opadało samoczynnie
Ostatnio zmieniony wt maja 25, 2010 13:01 przez Celek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
powodzenia w dokończeniu tej zabudowy
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
noo po skręcane będzie ...tylko narazie po co ? dopiero po obiciu
Hmm co do obicia to koc wybieram ..no i oświetlenie na końcu modułami
[ Dodano: 14 Cze 2010 15:47 ]
Mam pytanie Panowie jaki wzmacniacz polecicie do tego Lanzara ? dodam że chodzi mi po głowie by dobry 4 kanałowy da sobie rady na mostku z skrzynką + 165mm w drzwiach z przodu HERTZ DCX 165 ..aa z podszybia dam pod radio jakieś 50W;)
co wy na to? może jakieś inne rozwiązanie?
Czy może zrezygnować z podszybia a dać taki zestaw PIONEER TS-G171C nie mówię że taki ale jakiś odseparowany może ?:) tak do 200 zeta:) 250 ..
Hmm co do obicia to koc wybieram ..no i oświetlenie na końcu modułami
[ Dodano: 14 Cze 2010 15:47 ]
Mam pytanie Panowie jaki wzmacniacz polecicie do tego Lanzara ? dodam że chodzi mi po głowie by dobry 4 kanałowy da sobie rady na mostku z skrzynką + 165mm w drzwiach z przodu HERTZ DCX 165 ..aa z podszybia dam pod radio jakieś 50W;)
co wy na to? może jakieś inne rozwiązanie?
Czy może zrezygnować z podszybia a dać taki zestaw PIONEER TS-G171C nie mówię że taki ale jakiś odseparowany może ?:) tak do 200 zeta:) 250 ..
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 15:46 przez Celek, łącznie zmieniany 1 raz.