Witam,
Mam problem z wajchą od wycieraczek. Ostatnio przestał działać mi spryskiwacz (wycieraczki chodza, silniczek sprawny, tylko nie sika na szybe - przód i tył to samo). Poza tym wajcha ma tylko 3 położenia: środkowe (wył.), jednorazowe (do góry) i czasowe z programowaniem (na dół). Czy nie powinienem mieć jeszcze dwóch położeń w górę? (czasowe i szybkie)? Jeżeli tak to znaczyłoby, że spryskiwacze nie działają z powodu tego przełącznika. Proszę o odpowiedź czy to możliwe.
Włącznik wycieraczek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
co do przełożeń to powinny być
-położenie neutralne - wyłączone
-raz w górę praca ciągła
-2 razy w górę szybka praca ciągła
-raz w dół czasowe
co do spryskiwacza to silniczek się odzywa?? Jeśli to to radze sprawdzić bezpieczniki i przekaźniki oraz czy dochodzi prąd do pompki spryskiwacza
-położenie neutralne - wyłączone
-raz w górę praca ciągła
-2 razy w górę szybka praca ciągła
-raz w dół czasowe
co do spryskiwacza to silniczek się odzywa?? Jeśli to to radze sprawdzić bezpieczniki i przekaźniki oraz czy dochodzi prąd do pompki spryskiwacza
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
rysiektr, silniczka nie słychać, podłączyłem go bezpośrednio prądem z aku dlatego wiem, że sprawny. Sprawdzę przekaźniki tak jak mówisz. A jeżeli chodzi o położenia to brakuje mi tych dwóch "w górę", czyli manetka też do końca sprawna nie jest
prezesik25, dzięki, kabelek też w takim razie obejrzę
Dzięki za pomoc.
prezesik25, dzięki, kabelek też w takim razie obejrzę
Dzięki za pomoc.