na odcinku 8 km : ) moze mniej. bo nie startowalem odrazu ze swiatelt0mal pisze:Bolekrsko, Wiadomo - dla chcącego nic trudnego
Ale na pompie 9mm hmm długo trzeba by go piłować do tych 200
Modyfikacja pompy - govenor mod
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
nie no oczywiście, wiem że trzeba go wyjąct0mal pisze:
[ Dodano: 04 Maj 2010 20:16 ]
VireWolf88, nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale żeby zrobić timing jak należy trzeba rozbebeszyć pół pompy wtryskowej - inaczej nie wyciągniesz tłoczka, a bez tego zapomnij o piłowaniu go na pompie - jest zbyt dokładnie spasowany, a przez to wrażliwy na zanieczyszczenia.
ale tak sobie myślę bo mam jeszcze moją starą pompę ori 1V i jeśli by te tłoczki były jednakowe to ten od niej bym przypiłował i podmienił z tamtym drugim no chyba że tak nie da się, jak sądzisz?
Da radę. Ale może się wstrzymaj i odrazu kup sobie dużą sekcję - bo i tak będziesz musiał swoją wyciągać.
Ostatnio zmieniony śr maja 05, 2010 12:26 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
dobra to będę szukał pompy ale najlepiej to jakiej od czego?
bo przypuszczam że od jakiegoś tdi ale czy fala z tdi zda się do silnika z komorą wirową
bo przypuszczam że reszta już tak
bo przypuszczam że od jakiegoś tdi ale czy fala z tdi zda się do silnika z komorą wirową
bo przypuszczam że reszta już tak
Ostatnio zmieniony śr maja 05, 2010 19:09 przez Bartek_R, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Witam
Zrobilem wlasnie gova ale mam problem bo nie moge odpalic auta. Poluzowalem wtryski i paliwo dochodzi, rozrusznik kreci ale silnik "nie lapie" . Wlozylem jakies 3x1mm podkladek pod najdluzsza sprezyne mniej wiecej jak na tym foto tyle ze nie mam tej ostaniej sprezyny(po prawej). srodkowa sprezyne zostawilem w spokoju.
Co moze byc ? dodam ze mozliwe ze zle ustawilem ten bolec z wieloklinem tzn ustawilem go tak jak byl wzgledem glowiczki, ale ciegno moze byc wlozone na niego ciutke inaczej
pomocy bo rece opadaja
Zrobilem wlasnie gova ale mam problem bo nie moge odpalic auta. Poluzowalem wtryski i paliwo dochodzi, rozrusznik kreci ale silnik "nie lapie" . Wlozylem jakies 3x1mm podkladek pod najdluzsza sprezyne mniej wiecej jak na tym foto tyle ze nie mam tej ostaniej sprezyny(po prawej). srodkowa sprezyne zostawilem w spokoju.
Co moze byc ? dodam ze mozliwe ze zle ustawilem ten bolec z wieloklinem tzn ustawilem go tak jak byl wzgledem glowiczki, ale ciegno moze byc wlozone na niego ciutke inaczej
pomocy bo rece opadaja
Nie trafiłeś na stare miejsce. Zdejmij to wszystko(łapa ze sprężyną),palcami daj max. gaz i niech ktoś ci zakręci silnikiem. Jak odpali to ustawiasz sobie na odpowiednich obrotach i wtedy zakładasz łapę i spr.jarekkoval pisze:dodam ze mozliwe ze zle ustawilem ten bolec z wieloklinem tzn ustawilem go tak jak byl wzgledem glowiczki, ale ciegno moze byc wlozone na niego ciutke inaczej
pomocy bo rece opadaja