Woda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda
Witam kolegów i mam takie pytanie
gdzie moge gubic wode gdy
-cały układ szczelny
-korek od zbiorniczka nowy
- uszczelka pod głowica ok (weze miekkie , zadnych wycieków)
mam pewnosc ze uklad jest szczelny bo pompowałem pompka i nigdzie nawet 0,001 bara nie puscil , a sam silnik ma bardze trzyma cisnienie , auto nawet rano jak otwieram korek wywala wode bo dalej trzyma cisnienie
gdzie moge gubic wode gdy
-cały układ szczelny
-korek od zbiorniczka nowy
- uszczelka pod głowica ok (weze miekkie , zadnych wycieków)
mam pewnosc ze uklad jest szczelny bo pompowałem pompka i nigdzie nawet 0,001 bara nie puscil , a sam silnik ma bardze trzyma cisnienie , auto nawet rano jak otwieram korek wywala wode bo dalej trzyma cisnienie
to pierwsza dziwna rzecz, nie powinni być ciśnienia po dłuższym postoju,hehe___ pisze:auto nawet rano jak otwieram korek wywala wode bo dalej trzyma cisnienie
Jeżeli by było tak jak napisałeś to by ci nie gubił wody:)
Czy masz jakieś jeszcze objawy?
Na pewno musi być gdzieś wyciek.
Napisz jaki silnik?
Ile tej wody ci ubywa i w jakim czasie?
wszystko opisz dokładnie bo z kosmosu nikt ci tego nie weźmie
po suchym dniu, podłóż pod auto jakiś karton, zobaczysz rano mniej więcej gdzie coś kapie, o ile wykapuje na tyle aby to dojżeć i jezeli nie masz zalanego wodą bo ona może nie zostawić śladu:)ani troche czysciutko w tych okolicach
ale dziwne jest to ze auto gdzies wywala wode bo czasami widze male plamki wody , ale gdzie kurde jak bylo sprawdzane i nic
Sprawdź połączenia przy termostacie, wejściach do nagrzewnicy oraz chłodnice, zobacz też czy nie masz mokro na dywaniku od strony pasażera.
Gdzie widzisz te plamki wody? Z przodu auta? Z tyłu auta? Gdzies na silniku? Gdzies w jego obrebach? ..hehe___ pisze:ale dziwne jest to ze auto gdzies wywala wode bo czasami widze male plamki wody , ale gdzie kurde jak bylo sprawdzane i nic
Sprawdz chłodnice czy na 100% jest szczelna, lubia dostać kamyszkiem od dołu i puszczać kropelkami wode. Takie małe rozszczelnienie moze przyczynić sie do ubytku 0,5 litra na 200 KM. Tam w koncu jest cisnienie.
Wez potrzymaj auto troche na obrotach i idz zobaczyć do tylu auta, a dokładniej na wydech czy ani kropelki wody na nim nie ma.
Nie masz wszystkiego szczelnego bo woda nie znika sama, jeszcze sprawdz czy przez korek zbiorniczka wody nie wywala..
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 12:45 przez Vii, łącznie zmieniany 4 razy.
- krzysiekj1990
- Użytkownik
- krzysiekj1990
- Użytkownik
a potem wywalasz $ na remont tego co proszek zniszczył.Ja tam wole swoj proszek sypiesz pojezdzisz chwile i po klopocie ;d
Mi w Omedze, takie uszczelniacze zrobiły wżery na chłodniczce oleju i zaczęła puszcza olej.
Nie polecam, płukania układu po takim syfie jest co nie miara, Lepiej usunąć trwale wyciek i mieć z głowy na nastepne tysiące kilometrów, takie wynalazki to są dobre jak jesteś 500km od cywilizacji a masz to akurat w bagażniku jak ci coś cieknąć lekko zaczęło.
hehe___, znajdź wyciek i napraw go jak należy, bez żadnych uszczelniaczy dziwnych
sluchajcie bylem teraz w aucie i patrze ze do nagrzewnicy ida weze przez takiee trujniki , tam na łaczeniach zbiera sie kamien , w momencie gdy odpalilem auto zaczelo sie lekko pocic ale mowie delikatnie a do tego na tym wybieraku do skrzyni ktory znajduje sie zaraz pod wezami bylo troche wody myslicie ze to z tad moglo tyle ubywac?