koła pasowe

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

VW Golf II
Użytkownik
Użytkownik

koła pasowe

Post autor: VW Golf II » czw maja 06, 2010 12:39

Po czy poznać czy koło pasowe jest do wymiany. A chodzi mi dokładnie o koło pasowe od pompy wody i chyba wału (jak sie myle niech mnie ktos poprawi). Bo od altka mam wymienione.

Golf II 1.6 PN

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw maja 06, 2010 12:57

VW Golf II, musisz zobaczyc czy nie sa zardzewiałe, ogolnie jak wizualnie wygladaja i teraz co najwazniejsze.. musisz zobaczyc jaki kształt i jaka grubosc maja te powierzchnie po jakich smiga pasek..
powierzchnia ma miec kształ literki V , scianki maja byc równe, bez nadmiernych wytarc.

mozesz przyłozyc cos rownego ( np miernik błebokosci w suwmiarce do takiej powierzchni i zobaczysz czy bardzo odbiega od rownej powierzchni...) nadmierne wytarcie grozi pęknieciem koła na pół ( wiem bo przerabialem to :) ) a jeszcze jak ktos zakłada szerszy pasek ( zeby nie piszał i sie nie slizgał ) to mozna sie tego spodziewac, ze zostanie z kołem w czesciach :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

VW Golf II
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: VW Golf II » ndz maja 09, 2010 08:00

A mam pyatnie. czy jak mam wytarte ktores z kol to moze mi pasek sie slizgac w deszczowa pogode?? Bo wiem ze podobnie mialem jak mialem do wymiany kolo pasowe od alternatora.

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz maja 09, 2010 08:37

VW Golf II pisze:czy jak mam wytarte ktores z kol to moze mi pasek sie slizgac w deszczowa pogode??
Jak najbardziej.
Pasek nie przylega wtedy do koła całą roboczą powierzchnią i wystarczy trochę wilgoci i następuje poślizg,a co za tym idzie-nieprzyjemny pisk :bajer: ...

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

VW Golf II
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: VW Golf II » ndz maja 09, 2010 11:11

ktoś się orientuje ile wynosi cena koła pasowego od pompy i wału??

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz maja 09, 2010 12:09

VW Golf II pisze:ktoś się orientuje ile wynosi cena koła pasowego od pompy i wału??
ja sprzedałem koła od wspomy , od wody za 50 zł ..
mysle ze w tych granicach mozna sie spodziewac , jezeli masz koła w miare jeszcze , a nadal Ci sie slizga i wymiana paska nie pomaga, to zmien pasek na szerszy o 1 mm ,tam chyba będzie wtedy 11,5mm, szerszy pasek juz sie tak nie slizgnie , bo nie wchodzi tak głeboko w koło :)

Obrazek

VW Golf II
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: VW Golf II » ndz maja 09, 2010 13:42

Czy mam je w miarę to jeszcze nie wiem. Dopiero jutro zobaczę. Bo dziś jest niedziele i nie chce mi się z tym bawić;)

2 koła za 50 zł czy jedno?? Bo ja pamiętam że za koło pasowe od alternatora z wymianą płaciłem 50 zł.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz maja 09, 2010 20:53

VW Golf II pisze: 2 koła za 50 zł czy jedno?
2

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”