[MK3] podświetalnie zapalniczki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] podświetalnie zapalniczki
zwracam sie z pytankiem jak w łatwy i szybki sposób dobrać sie do zaróweczki podswietlającej gniazdo zapalniczki.
sciagasz osłone pokreteł nawiewów i wyciągasz popielniczke - masz dostęp do wkretów mocujacych - 4 na górze wokół ramki pokręteł i 2 na dole w miejscu popielniczki - odkrecasz i wysuwasz konsole. Zarówka zapalniczki jest przymocowana do plastikowej prowadnicy, ktorą zsuwasz z zapalniczki - mozna zamówić sobie w ASO całość z plastikiem , lub dobrac zarówke w kazdym sklepie moto lub stacji benz - z tym ze bedzie miała ździebko za krótkie druciki i trzeba troche pokombinowac
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Oto łatwy, szybki i jedyny sposób: odkręcić panel od sterowania nawiewu, z zapalniczki zdjąć delikatnie plastik,
w którym osadzona jest żaróweczka i wymienić ją...
W razie wątpliwości na stronie www.vwgolf.pl w dziale porady przeczytaj temat
o wymianie żarówki podświetlenia nawiewu - dowiesz się, jak odkręcić ten panel...
Ogólnie roboty jak na pierwszy raz - około 15 minut...
pozdrawiam!
o wymianie żarówki podświetlenia nawiewu - dowiesz się, jak odkręcić ten panel...
pozdrawiam!
a ma może ktoś foto tej zaróweczki abym wiedział o czym gadać w sklepie MotoGSOWIEC pisze:Oto łatwy, szybki i jedyny sposób: odkręcić panel od sterowania nawiewu, z zapalniczki zdjąć delikatnie plastik,
pozdrawiam!
zwykła 12v 5w malutka z dwoma drucikami. taka większa dioda
[ Dodano: Pon Kwi 10, 2006 15:40 ]
własnie tez mam z tym kibel bo wymienialem i teraz raz swieci a raz nie, a palic w nocy sie chce...
[ Dodano: Pon Kwi 10, 2006 15:42 ]
[ Dodano: Pon Kwi 10, 2006 15:40 ]
własnie tez mam z tym kibel bo wymienialem i teraz raz swieci a raz nie, a palic w nocy sie chce...
[ Dodano: Pon Kwi 10, 2006 15:42 ]
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
zrobie tak samoGSOWIEC pisze:Z tym przerywaniem jest taka historia, że ta żaróweczka powinna solidnie przylegać na stykach...
Ja zastosowałem taki patent, że wcisnąłem zdziebko papierku w szczelinkę tej oprawki i żarówka siedzi w niej twardo.
Wcześniej też lubiła sobie "mrygać"...
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.