Zepsuty mechanizm zamykania maski

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rosecorp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rosecorp » wt maja 04, 2010 22:48

Witam, otworzyłem maskę i teraz nie chce się zamknąć na "zamek". Zaskakuje tylko blokada.
Co mogło się stać. Ciągnąc za linkę otwierania maski słyszę, że linka pracuje przy mechanizmie, lecz ciągnąc za linkę nie widzę aby jakiekolwiek elementy się ruszały przy zamku. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
J.B.S.
Forum Master
Forum Master

Post autor: J.B.S. » wt maja 04, 2010 22:54

Zobacz czy się nie opuscił zamek kiedys tak miałem w audi A3 poluzowały się sruby zamek poszedł na dół i nie załapywał za rygiel.

Poza tym czasem zdarza się że nie odbija ten "ząbek" w samym zamku,lub linka się przyciera. :grin:

rosecorp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rosecorp » wt maja 04, 2010 23:00

Nie wyglada na to aby sruby sie poloozowaly. Mialem nawet problem z ich odkreceniem i ich nie odkrecilem, chodzi mi o te trzy przy mechanizmie zamka. Czyli prawdopodobnie jest to linka?

Awatar użytkownika
mariusz75
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » wt maja 04, 2010 23:04

Sprawdź jeszcze to połączenie, czasami się tam wyczepi i blokuje, a zwłaszcza w autach po grzmocie.

Twoje było bite przodem ??? :bajer:

Obrazek

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

rosecorp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rosecorp » wt maja 04, 2010 23:10

Wlasnie nie bylo bite przodem, zamek elegancko dzialal az do dzisiaj, otworzylem mache zeby spradzic kiedy olej do zmiany no i kicha. Na tym laczniku nic sie nie wypielo, slychac nawet jak ciagne mechanizm otwierania ze cos przy zamku pracuje ale nic sie nie rusza w samym zamku. Powinno sie cos ruszac? Pamietacie moze? Mozecie sprawdzic?

[ Dodano: 05 Maj 2010 23:00 ]
Gdyby ktos mial w przyszlosci taki problem to rozwiazanie jest prozaiczne. Nalezy wymontowac zamek i bardzo dokladnie go przeczyscic. Mozna to zrobic bez problemu samemu. Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”