Czujnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik temperatury
Witam mam takie pytanko czy istnieje możliwość uruchomienia wskaźnika temperatury w momencie kiedy zegary wyjęte są z samochodu
PozdraVWiam
PozdraVWiam
Kurcze ja raz tak podłączyłem bezpośrednio podałem masę na 23 pin ale wskaźnik ani drgnął ale jak się zapłon włączy to podnosi się delikatnie do góry a czy masa musi być z pinu 3 a nie morze być z pinu 1 bo ja pod jedynkę podłączałem według tej rozpiski
http://www.vwgolf.pl/porady/pinout-licz ... po-89roku/
http://www.vwgolf.pl/porady/pinout-licz ... po-89roku/
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
By wskaźnik pracował muszą być podane: masa i plusy. Pin 1 jest dla wskaźnika tzw. MFA czyli "komputera pokładowego" a dla zwykłego wskaźnika jest 23 do 3.
To co polecam, jest to zbudowanie fragmentu instalacji samochodu na stole w pokoju i tak jest bezpiecznie. Inne połączenia to już eksperymenty, na własne ryzyko.
Albo pin 5, bo to też masa
Tak, zasada ta sama ale wartości oporu inne i chyba jest na odwrót ze wskazaniami. Pin 21
To co polecam, jest to zbudowanie fragmentu instalacji samochodu na stole w pokoju i tak jest bezpiecznie. Inne połączenia to już eksperymenty, na własne ryzyko.
Albo pin 5, bo to też masa

Tak, zasada ta sama ale wartości oporu inne i chyba jest na odwrót ze wskazaniami. Pin 21
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 16:24 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.
Spróbuje pod 3 bo jak na razie to podłączałem pod 1 i udało mi się sprawdzić obrotomierz
1, 11, 13, 10 i podałem impulsy o trochę zadurzaj częstotliwości
[ Dodano: 03 Maj 2010 16:20 ]
A jeśli chodzi o paliwo to zasada jest taka sama tak
[ Dodano: 03 Maj 2010 16:37 ]
a czy potencjometr mogę zastąpić tym regulowanym tranzystorem o trzech pinach z tego co wiem to na wyjściu zawszę się uzyskuje + to trochę nie bardzo nie

[ Dodano: 03 Maj 2010 16:20 ]
A jeśli chodzi o paliwo to zasada jest taka sama tak
[ Dodano: 03 Maj 2010 16:37 ]
a czy potencjometr mogę zastąpić tym regulowanym tranzystorem o trzech pinach z tego co wiem to na wyjściu zawszę się uzyskuje + to trochę nie bardzo nie