Witam.
Posiadam radio JVC modelu nie pamietam dokladnie... i mam problem taki gdyż radio dopiero wlącza się jak są kluczyki w stacyjce... i dzis cos sie stalo ze jak wloze kluczyki to gra a jak uruchomie silnik to juz nie jakby w ogole pradu nie było w radiu... lekko poruszam kluczykiem i znow gra... ;/ nie wiem co mam z tym zrobic...
POMÓŻCIE !
Z góry dzięki
Problem z włączaniem radia ... POMOCY !!
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
a jak to zrobić i jakie koszty tego by były ? ale zaplon dziala normalnie silnik sie zapala jest ok tylko jak zapale silnik to gasnie radio... i juz nie wiem kiedys oryginalne radio dzialalo bez kluczykow a teraz zmienilem na JVC i tam jest przejsciowka no i gra tylko jak sa kluczyki ale teraz jak zapale silnik sie wylacza
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 10:30 przez BeNaSsS, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.allegro.pl/item987904716_kos ... _lupo.html
Kilka śrubek rozkręcić i po sprawie ...
W Twoich wypowiedziach są nieścisłości
Nie mnie jednak pierwsza wypowiedź i tak sugeruje konieczność wymiany tek kostki , więc ją wymień , a jeśli objawy nie ustąpią , to wtedy miernik w dłoń i trzeba poszukać "stałego plusa" , "minusa" i "plusa po stacyjce" ..to starczy aby prawidłowo podpiąć radio . Można oczywiście pociągnąć "plus" i "minus" bezpośrednio od aku ale ... ta kostka lubi padać w najbardziej nieoczekiwanym momencie
Kilka śrubek rozkręcić i po sprawie ...
W Twoich wypowiedziach są nieścisłości
to właśnie sugeruje kostkę aleBeNaSsS pisze:lekko poruszam kluczykiem i znow gra
to znów sugeruje tylko złe podpięcie w kostce isso .BeNaSsS pisze:gra tylko jak sa kluczyki ale teraz jak zapale silnik sie wylacza
Nie mnie jednak pierwsza wypowiedź i tak sugeruje konieczność wymiany tek kostki , więc ją wymień , a jeśli objawy nie ustąpią , to wtedy miernik w dłoń i trzeba poszukać "stałego plusa" , "minusa" i "plusa po stacyjce" ..to starczy aby prawidłowo podpiąć radio . Można oczywiście pociągnąć "plus" i "minus" bezpośrednio od aku ale ... ta kostka lubi padać w najbardziej nieoczekiwanym momencie
Co do tych nieścisłości opise to dokladniej:
a wiec tak
Gdy kupiłem nowe radio podlaczylem wszystko elegancko i było wszystko ok...
ale zeby radio grało musiały być kluczyki w stacyjce bo inaczej nie mozna bylo wlaczyc radia...juz sie przyzwyczailem do tego bo nie wiedzialem co zrobic zeby gralo bez tych kluczykow...
A teraz problem tkwi jak wloze kluczyki to tez gra ale gdy zapale silnik to juz gasnie tak jakby nie bylo kluczykow wczesniej..silnik chodzi a radio nie... lekko poruszam kluczykiem do przody i znow radio gra...
Moze podpiac jakos inaczej przewody ? zeby radio nie wylaczalo sie w momencie wyciagniecia kluczykow...
a wiec tak
Gdy kupiłem nowe radio podlaczylem wszystko elegancko i było wszystko ok...
ale zeby radio grało musiały być kluczyki w stacyjce bo inaczej nie mozna bylo wlaczyc radia...juz sie przyzwyczailem do tego bo nie wiedzialem co zrobic zeby gralo bez tych kluczykow...
A teraz problem tkwi jak wloze kluczyki to tez gra ale gdy zapale silnik to juz gasnie tak jakby nie bylo kluczykow wczesniej..silnik chodzi a radio nie... lekko poruszam kluczykiem do przody i znow radio gra...
Moze podpiac jakos inaczej przewody ? zeby radio nie wylaczalo sie w momencie wyciagniecia kluczykow...