Właczające się razem wycieraczki przednie i tylnia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wiemal7
Nowicjusz
Nowicjusz

Właczające się razem wycieraczki przednie i tylnia

Post autor: wiemal7 » pn maja 03, 2010 13:19

W moim Golfie 3 variant 1.9tdi 98r. włączają się zupełnie przypadkowo wycieraczki przednie i tylnia i nie można ich wyłączyć .Przełączanie na czasowe działa ,ale i tak się nie wyłączają. Dopiero po dłuzszej manipulacji przy przełączniku wycieraczek na chwile sie wyłączą. Jednak po chwili znowu to samo.Zauważyłem też ze w jakimś momencie przy przełączniku pojawił się dymek .Czyżby to przełącznik zespolony przy kierownicy?Przejrzałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi . Co koledzy na to ? a jezeli to przełącznik to jak go naprawić?.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomek
_
_
Kontakt:

Post autor: Tomek » pn maja 03, 2010 13:39

najpierw sprobuj na podmiankę załozyc oile masz mozliwosc, winny moze byc przekaznik, ale sory skoro tu się fajczy to winny jest przelacznik i raczej juz go nie naprawisz

[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg

wiemal7
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wiemal7 » pn maja 03, 2010 13:53

Czy to przekażnik 99?. Jezeli to przełącznik zespolony to czy jest gdzieś jak wymienić go bezpiecznie ,bo mam poduszkę w kierownicy..

Awatar użytkownika
Tomek
_
_
Kontakt:

Post autor: Tomek » pn maja 03, 2010 13:59

odłacz akumulator to błąd przy odłaczaniu poduchy nie wyskoczy, porady jak rozebrac znajdziesz w dziale FAQ na bank
ale najpierw sprawdz czy na przekaznikach nie ma wilgoci

[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » pn maja 03, 2010 14:04

Szukaj pod: "wymiana kostki stacyjki" - praca ta sama tylko bez stacyjki właśnie; na tym forum jest gdzieś w FAQ piękna porada z fotkami.
Poducha to żaden problem, pamiętając by najpierw zdjąć klemę minusową z akumulatora, potem zrobić wszystko co tylko się zapragnie i gdy już podłączyliśmy ponownie każdy element - na samiutkim końcu założyć klemę. Żadnych prób czy działają wycieraczki bez całkowitego podłączenia poduchy!

wiemal7
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wiemal7 » ndz maja 09, 2010 17:39

Oczywiście okazało się ,że uszkodzony był przełącznik wycieraczek . Po wymianie wszystko działa jak należy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”