Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Właśnie Michaś_1977, zmierz dokładnie ( przy zgrzewie progu na dole do ziemi z przodu i tyłu ) o ile to siadło a będziemy wiedzieć jakie obniżenie masz....
Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2010 19:30 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Przecież ja wiem jakie mam zawieszenie i o ile siadłozmierz dokładnie ( przy zgrzewie progu na dole do ziemi z przodu i tyłu ) o ile to siadło a będziemy wiedzieć jakie obniżenie masz....
Zamawiałem u MAPETa zawias -40/-40 i auto dokładnie o tyle siadło...
Arek...dzisiaj jechałem 30km do Przewoska z rodziną,żona siedziała z tyłu i myślałem,że zrobi ...tak jej żołądkiem tłukło.arwam pisze:jeszcze jedno. zapodaj jakąś glebę bo stoi jak koza
Wspominałem o tym kilka razy,ale powtarzam jeszcze raz-nie zakładałem sportowego zawiasu dla wyglądu,tylko po to by auto lepiej trzymało drogi!
Inni mogą sobie montować nawet jakieś rolki prowadzące miskę olejową po asfalcie,a mi wystarczy to co mam.Auto bardzo dobrze trzyma się gleby i jestem bardzo zadowolony...mimo,że tłucze jak cholera
We wtorek zakładam nowy rozrząd i paskom firmy Gates,stanowczo mówię NIE!arwam pisze:i działaj dalej bo ładnie Ci to wychodzi
Trzeszczą jak stare wrota w stodole...
koVWal Mk2 pisze:Michaś_1977, Gratulacje Pięknego Golfika:D:D CUDO ;]
Dzięki wielkiedamian_piaski pisze:Gratuluję zakończenia golfika.
Silnik przeglądnięty,zmienione pierścienie,uszczelnienia,czyli tzw. "Szwedzki remont",po którym autko hula aż miło,a to że kopci...cóż w końcu dieselarwam pisze:teraz zostaje remont kapitalny silnika bo chyba pdanięty jak tak dymi
Co do kapitalki...hmmm,niektórzy właśnie "Szwedzki remont" uważają za kapitalny
Michaś_1977, jak na -40 to fajnie siadło
To w tych układach co kupić ? Niebawem będe wymieniał rozrząd w moim klekocie i chcę zamontować "coś" dobregot0mal pisze:Odrazu przy okazji możesz zrezygnować z SKFa
Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2010 22:38 przez wili18, łącznie zmieniany 1 raz.
mk2 1.3 CL ==>1.9TD GTD viewtopic.php?f=87&t=297867
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
t0mal, nie kupuję zestawów
Mam już rozrząd-pasek Contitech,rolka Ruville,3 uszczelniacze Elring,pompy wody nie brałem,ale jak będzie nie halo to dzwonię i przywożą mi na miejsce
Jak wróciłem z trasy,to miałem wrażenie,że jeszcze ciut usiadł
Mam już rozrząd-pasek Contitech,rolka Ruville,3 uszczelniacze Elring,pompy wody nie brałem,ale jak będzie nie halo to dzwonię i przywożą mi na miejsce
Prawda ?...wili18 pisze:jak na -40 to fajnie siadło
Jak wróciłem z trasy,to miałem wrażenie,że jeszcze ciut usiadł
Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2010 22:41 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Michaś_1977 pisze:Jak wróciłem z trasy,to miałem wrażenie,że jeszcze ciut usiadł
jak pojeździsz jeszczetroche to jeszcze usiądzie jak się sprężyny w swoich "łożach" ułożą
to przewieź ją moim autem.Michaś_1977 pisze:dzisiaj jechałem 30km do Przewoska z rodziną,żona siedziała z tyłu i myślałem,że zrobi ...tak jej żołądkiem tłukło.
jak mam zawieszenie KW to jest beton
a u Ciebie jest porównywalnie do mojego porzedniego czy jednak Twoje jest bardziej komfortowe?
a ja po ostatniej przejażdżce ibiza na zdrowym seryjnym zawieszeniu i ogumieniu, serii stanowczo mówię NIE
przy 140km/h postawiło mnie na zakręcie bokiem.
i to na takim zakręcie jak ja swoim przejeżdżam przy blisko 200km/h.
ale Airride na takich amorkach by mi sięprzydało przy pokonywani co nie których garbów
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Auto na równej posadzce prosto z trasy:brando pisze:Michaś czy możesz zmierzyć te prześwity od samego brzegu progu do ziemi
Przód 197mm
Tył 198mm
Nawet sam nie przypuszczałem,że tak równiutko siadł
Zaprosiłem żonę,syna i brata na tylną kanapę,pokołysałem trochę tyłem i zmierzyłem-wyszło że siadł 10 może 11mm
arwam,czy Ty nie rozumiesz o co mi chodzi?arwam pisze: Michaś_1977 napisał/a:
dzisiaj jechałem 30km do Przewoska z rodziną,żona siedziała z tyłu i myślałem,że zrobi ...tak jej żołądkiem tłukło.
to przewieź ją moim autem.
jak mam zawieszenie KW to jest beton
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt: