Ociężały samochód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Ociężały samochód
Witam. Spotkałem się z takim czymś u mnie,. Niewiem czy to moje zwidy czy coś ale otóż wydaje mi się że moje MK4 1.6 AKL jest jakby ociężały. tzn na jedynce powolny dwójka też dopiero na trójce i czwórce idzie ładnie ... co o tym sądzicie???
-
- Użytkownik
Uroki benzynowych mkIV. Nie przejmuj się, mi też nie wchodzą, a czasami nawet wydaje mi się, że wejdzie, zasprzęglę i słyszę przeraźliwy zgrzyt, przez który spać w nocy nie mogę. Winny jest felerny system ramion wodzików, które po pewnym czasie tracą swoją pierwotną ruchliwość, wyrabiają się plastikowe elementy itp.wiewioreqezg pisze:Bo dodam że ch.... mi biegi troche chodzą tzn tak wchodzą na dwa razy czasami :/
Pozdro

-
- Użytkownik
Nie nieczyściłem jescze przepływomierza, szarpie mi jedynie jak wjeżdzam na dziury i puszczę wszystkie pedały i chce żeby się na luzie przetoczył to czasami dostaję taką drgawe jak by się dusił więc szybko trochę gazu i jedzie dalej. Ale to czasami mi się tylko dzieje. A co do tych biegów to też czasem lewarek chodzi lekko bardzo fajnie a np jak dużo go używam podczas jazdy to robi się (lewarek ) taki ociężały :/ pod mieszkiem smarowałem i przekładnie pod maską też smarowałem