Może ktoś dokładnie opisać głośniki z golfa 4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Widzę że masz takiego samego golfika jak ja(chodzi o wygląd) i mam pytanie wygłuszałeś go bo niektórzy mówią że nie opłaca się bo fabrycznie dobrze są wygłuszone. A i jak w miarę dobry sprzęt to ile za niego stówek ? Bez tuby czy subwoofera bo dość często wożę duże rzeczy.Qto pisze: Jeżeli chcesz coś osiągnąć pakując 100zł to najlepiej będzie jak wygłuszysz drzwi.
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 14:46 przez simon19, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
fabrycznie to jest goła blacha i na pewno warto wygłuszać...poczytaj FAQ, tam jest o wygłuszaniu.simon19 pisze:fabrycznie dobrze są wygłuszone
Głośniki powiedzmy ze cztery...plus drugie tyle wzmacniacz. Jak nie chcesz wzmacniacza to raczej nie warto się bawić wymianę głośników.simon19 pisze:A i jak w miarę dobry sprzęt to ile za niego stówek ?
Ja początkowo wstawiłem głośniki w tylne drzwi bo czasami pasażerowie z tyłu też chcą posłuchać..później wymieniłem przód. Głośniki to Powerbass ES-6C (v2 chyba jeszcze było napisane na pudełku). Myślałem że na tym się zakończy bo raczej stawiam na funkcjonalność auta, ale z czasem do bagażnika trafiło małe aktywne pukadełko...więc teraz myślę o wzmacniaczu do pędzenia przednich głośników bo bez piecyka to głośniki zdecydowanie się marnują. Raczej zastanów się dobrze co chcesz osiągnąć i jakim kosztem.
FAQ przeczytałem a co do podanego powyżej cytatu to powiem tyle, że chcę mieć przynajmniej coś takiego co by było słychać muzykę jak jadę z otwartymi szybami a nie tylko "szszszzz"(wiatr ) albo coś podobnego i możliwie jak najmniejszym kosztem (chodzi tu o finanse koszty bo popracować przy tym to ja sobie mogę )Qto pisze: Raczej zastanów się dobrze co chcesz osiągnąć i jakim kosztem.
Minimalna kwota to 1000-1500zł (za używki) chyba że chcesz wszystko nowe to duuuużo więcej musisz przeznaczyć $$$ :green_fuck:
Ostatnio zmieniony wt maja 04, 2010 20:15 przez popak20, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nowe głośniki + używany wzmacniacz + okablowanie i wygłuszenie drzwi... tysiaczka musisz liczyć.simon19 pisze:jak najmniejszym kosztem
Oryginalne głośniki nie są najgorszej jakości i nie zastąpisz ich jakąś chińszczyzną za 100zł...głośniki muszę być zdecydowanie lepsze żeby poczuć różnicę, a lepsze głośniki potrzebują wzmacniacza.