Śmierdzi spod silnika.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Śmierdzi spod silnika.
Witam !
Mam ostatnio dziwny problem z moim Golfem mk3 silnik 1.4 60 koni. Gdy po dłuższej jeździ wysiądę z auta to tak jakby z lewego przedniego koła (od strony kierowcy) wydobywa się straszny zapach :/ Co może być tego przyczyną ? I drugi raz w ciągu tego miesiąca wysiadł mi bezpiecznik 15 A, który odpowiada za podtrzymanie zegara i ogólnie elektryki w aucie po wyłączeniu. Ma to coś wspólnego ?
Pozdrawiam
Mam ostatnio dziwny problem z moim Golfem mk3 silnik 1.4 60 koni. Gdy po dłuższej jeździ wysiądę z auta to tak jakby z lewego przedniego koła (od strony kierowcy) wydobywa się straszny zapach :/ Co może być tego przyczyną ? I drugi raz w ciągu tego miesiąca wysiadł mi bezpiecznik 15 A, który odpowiada za podtrzymanie zegara i ogólnie elektryki w aucie po wyłączeniu. Ma to coś wspólnego ?
Pozdrawiam
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
może to być:
- bardzo gorąca tarcza hamulcowa - oznaka nieodbijających tłoczków w zacisku
- jeżeli jest wyciek oleju ze skrzyni to zapach smażącego się oleju na rurze wydechowej "portkach", szczególnie po zebraniu ostrzejszego zakrętu, wtedy olej ze skrzyni wycieka przez uszczelniacze na rurę wydechową (szczególnie znane przy ABD i ABU)
- bardzo gorąca tarcza hamulcowa - oznaka nieodbijających tłoczków w zacisku
- jeżeli jest wyciek oleju ze skrzyni to zapach smażącego się oleju na rurze wydechowej "portkach", szczególnie po zebraniu ostrzejszego zakrętu, wtedy olej ze skrzyni wycieka przez uszczelniacze na rurę wydechową (szczególnie znane przy ABD i ABU)
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
A GDZIE TO SZUKAC? OBOK CZEGO? MOZE TEZ MAM TAM WYCIEKprezesik25 pisze:fotka jak było u mnie:shark:) pisze:ja tez mam zapach słodkawy oleju, ale wycieku nigdzie nie widze...sam nie wiem gdzie szukac tych uszczelniaczy macie jakies foto ?
[url=http://images50.fotosik.pl/188/c90fdd76b8cf0736med.jpg]Obrazek[/URL]