Kontrolka AIRBAG i ABS w MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka AIRBAG i ABS w MKIII
Od prewniego czasu nie świeciła mi sie kontrolka poduchy i abs-u dzisja rozebrałem ja i okazało sie ze sa spalone zaróweczki obie. Czy ktos sie orietuje jakie zarówki tam powinny byc i gdzie je kupic czy odrazu trzeba w ASO cały ten plastik wymienić ????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jak żarówki są możliwe do wyjęcia to prawdopodobnie możesz wymienić je tylko a jeżeli nie da rady ich zdemontować to pewnie całośc trza kupić
zorientul sie w ASO ile ci krzykną za jedna i drugą opcje jak koszt będzie wysoki to rozejrzyj sie na allegro lub szroty za jakąs używka może koszt będzie niższy
a z tymi żarówkami w ASO to ceny krzyczą niezłe ja kiedys kupowałem żarówke do przełącznika świateł to za samą żarówe krzykneli mi 30,- zeta a za komplet do dechy rozdzielczej spytałem z ciekawości 55,- 2 szt ZBRODNIA gdzie w intercarsie za te 2 zapłaciłem 6,- także zorientuj sie co taniej ci wyjdzie
zorientul sie w ASO ile ci krzykną za jedna i drugą opcje jak koszt będzie wysoki to rozejrzyj sie na allegro lub szroty za jakąs używka może koszt będzie niższy
a z tymi żarówkami w ASO to ceny krzyczą niezłe ja kiedys kupowałem żarówke do przełącznika świateł to za samą żarówe krzykneli mi 30,- zeta a za komplet do dechy rozdzielczej spytałem z ciekawości 55,- 2 szt ZBRODNIA gdzie w intercarsie za te 2 zapłaciłem 6,- także zorientuj sie co taniej ci wyjdzie
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
Witam,
Ja bym to wymienił bez zastanawiania na inną podobną żarówkę - np z oświetlenia liczników, ale jak widzę lutownica będzie potrzebna. O ile ją masz to koszt wymiany nie przekroczy 1 zł.
PS. Ja osobiście w takich przypadkach bez zastanowienia zakładam w miejsce żarówek diody LED + stosowny rezystor. Zamiast tych w licznikach mam już same tzw. "superjasne" diody i świecą OK. A przepalić się już nigdy nie przepalą.
Ja bym to wymienił bez zastanawiania na inną podobną żarówkę - np z oświetlenia liczników, ale jak widzę lutownica będzie potrzebna. O ile ją masz to koszt wymiany nie przekroczy 1 zł.
PS. Ja osobiście w takich przypadkach bez zastanowienia zakładam w miejsce żarówek diody LED + stosowny rezystor. Zamiast tych w licznikach mam już same tzw. "superjasne" diody i świecą OK. A przepalić się już nigdy nie przepalą.
I tak własnie zrobiłem tylko ze wlutowałem tam mniejsze niz są w licznikach takie jak sie stosuje do podświetlenia klawiszy. I wszystko działa kontrolki sie zapalaja i gasna takze teraz wiem co jest grane. Świecą z podobną mocą.Cefaloid pisze:Ja bym to wymienił bez zastanawiania na inną podobną żarówkę

Pozdrawiam