Momenty dokręcania
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Momenty dokręcania
Witam,
Jestem posiadaczem Golfa MK4 1.6 16V rocznik 2001.
Zakupiłem do niego książkę, ale nie mogę w niej znaleźć informacji na temat momentów dokręcania. Mianowicie interesują mnie momenty:
-dokręcania głowicy
-dokręcania śrub korbowodu
Książka którą zakupiłem :
http://s22.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx ... id=4308243
Przy okazji może jesteście w stanie polecić książkę w której znajdę potrzebne informacje
Pozdrawiam i czekam na odp
Jestem posiadaczem Golfa MK4 1.6 16V rocznik 2001.
Zakupiłem do niego książkę, ale nie mogę w niej znaleźć informacji na temat momentów dokręcania. Mianowicie interesują mnie momenty:
-dokręcania głowicy
-dokręcania śrub korbowodu
Książka którą zakupiłem :
http://s22.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx ... id=4308243
Przy okazji może jesteście w stanie polecić książkę w której znajdę potrzebne informacje
Pozdrawiam i czekam na odp
JAK MNIE PAMIEC NIE MYLI TO 30 I 3 RAZY PO 90s ALE NIEJESTEM PEWIEN W 100% ALE NA OPAKOWANIU OD USZCZELI BENDZIESZ-POWINIENES MIEC TO PODANE JA TAK MIALEM
Ostatnio zmieniony pn kwie 26, 2010 22:11 przez sieski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Różne źródła różnie podają. Zazwyczaj jestdjelus pisze:Dzięki
aczkolwiek chciałbym mieć 100% pewności najlepiej potwierdzone jakimś linkiem bądź książka
1. 30 NM
2. 60 NM
3. 1x90 stopni
4. 1x90 stopni.
Korbowody sprawdzę w książce jak wrócę do domu i podam Ci info.
[ Dodano: Wto Kwi 27, 2010 1:13 pm ]
Korbowody:
1. 30 NM
2. 1x90 stopni
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 13:14 przez bugalon, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
-
- V.I.P.
- Kontakt:
djelus pisze:I o to chodziło. Dzieki wielkie
A mógłbyś jeszcze powiedzieć z jakiej książki korzystasz?
Korzystam z oryginalnych serwisowek VW znalezionych w necie. Podrukowałem je sobie i pospinałem w "książki". Każdy silnik ma taką serwisówkę. Jest tam wszystko napisane. Jak sprawdzać stopień zużycia poszczególnych elementów, jak dorkęcać itd.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
no to skad to masz? skoro nie udostepniasz z kas musiales to sciagnac .... zdobadz auto date tam masz wszystko tylko ciezko to ogarnac ... niezgodne z regulaminem forum ???? przecie to forum jest aby sobie pomagac
Ostatnio zmieniony czw kwie 29, 2010 17:02 przez sieski, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
W świetle prawa sciąganie takich materiałów nie jest nielegalne. Nielegalne jest ich udostępnianie i rozpowszechnianie.sieski pisze:no to z kad to masz skor nie udostepniasz z kas musiales to sciagnac .... zdobadz auto date tam masz wszystko tylko ciezko to ogarnac ... niezgodne z regulaminem forum ???? przecie to forum jest aby sobie pomagac
Forum jest po to zeby sobie pomagać, ale nie można przy niesieniu pomocy łamać prawa i narażać tym samym administratora na jego konsekwencje. Jest to wyraźnie napisane w regulaminie.
A kolega wie co to jest słownik ortograficzny?
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon