problem z odkreceniem kola zebatego walka rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z odkreceniem kola zebatego walka rozrzadu
witam tak jak w temacie mam problem z odkreceniem kola zebatego walka rozrzadu ;/ ni w zab nie chce sie odkrecic ;/ macie jakies sposoby zeby to w latwy sposob odkrecic ?
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 13:00 przez vwlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
wałek
Najlepiej jest mieć blokadę, taką dźwignię do blokowania koła rozrządu,
inaczej będziesz miał ciężko. Pewnie ktoś dokręcił na wariata
Pozdro
inaczej będziesz miał ciężko. Pewnie ktoś dokręcił na wariata
Pozdro
Somewhere in Nowhere
- wojtek0231
- Ma gadane
W tej blaszanej osłonie masz otworek który popada na brzeg koła rozrządu, przez ten otworek jakimś wybijakiem zbijasz kółkoToshiba pisze:Tylko teraz zejść koło nie chcę, bo jest nabite na ten stożek...
A tu masz fotke gdzie jest ten otworek
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 19:03 przez wojtek0231, łącznie zmieniany 1 raz.
Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!
- wojtek0231
- Ma gadane
Re: problem z odkreceniem kola zebatego walka rozrzadu
Dobrze jak byś dorobił sobie taki klucz do zablokowania kołavwlukasz pisze:witam tak jak w temacie mam problem z odkreceniem kola zebatego walka rozrzadu ;/ ni w zab nie chce sie odkrecic ;/ macie jakies sposoby zeby to w latwy sposob odkrecic ?
Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
odkręcanie
Nie polecam blokowanie w tej blokadzie, ani przy odkręcaniu, ani przy dokręcaniuvwlukasz pisze:no ja probowalem nawet z blokada w zamku walka odkrecic ;/ jutro znow bede probowal ale moze jakas blokade wymysle zeby kolo samo zablokowac.
ja tak rozwaliłem wałek
No i dobry sposób z odkręceniem śruby na wałku przed zdjęciem paska.
Do zrzucenia koła można użyć prostego ściągacza
albo go samemu zrobić z kawałka profila stalowego z 3 dziurami i 3 śrub
Zbijanie mi nie przyniosło rezultatu
Pozdrawiam
Somewhere in Nowhere
Powiem od siebie, że ja przed zdjęciem koła rozgrzewam je opalarką do ok 65 - 70 stopni C i schodzi po lekkim uderzeniu wybijakiem przez ten otworek. Dzięki temu nigdy nie miałem problemu ze zdjęciem tego koła.
PS W czasie podgrzewania śruba musi być poluzowana!!!
PS W czasie podgrzewania śruba musi być poluzowana!!!
Ostatnio zmieniony śr kwie 28, 2010 22:32 przez lukiluk, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtek0231
- Ma gadane
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Masz szczęście chłopie bo to zazwyczaj kończy się pęknięciem zamka na blokadę.Nie wolno tak robić .Blokuje się za koło jeśli już ,a śrubę najlepiej "zerwać"zdecydowanym uderzeniem młotka w dobrze osadzony mocny kluczvwlukasz pisze:no ja probowalem nawet z blokada w zamku walka odkrecic ;/
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018