Seryjny autoalarm - Trąbi kiedy chce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Seryjny autoalarm - Trąbi kiedy chce
Otóż posiadam VW Golfa IV z roku 1998. Ostatnie dni samochód zwariował. Samochód zamykam z pilota,wszystkie zamki zamknięte. A on z nie wiadomych przyczyn to za 10 min, za 60 min , lub też co denerwuje sąsiadów 3:40 nad ranem On trąbi "pip-pi-pip-pip" oraz odpala światła awaryjne i tak z 30 sekund chyba aż na pilocie nie otworze drzwi Dopiero się rozbraja. Teraz zanim idę spać zrzucam klemę z akumulatora ;/
Volcano24h jeśli to fabryczny alarm to najprawdopodobniej masz zwalony któryś mikrowłącznik w zamku drzwi, klapy lub maski.
Miałem dokładnie to samo jak padł mi mikrowłącznik w zamku klapy bagażnika.
Podepnij auto pod kompa i na VAG-u wywali Ci który mikrowłącznik masz uszkodzony.
Miałem dokładnie to samo jak padł mi mikrowłącznik w zamku klapy bagażnika.
Podepnij auto pod kompa i na VAG-u wywali Ci który mikrowłącznik masz uszkodzony.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
-
- Nowicjusz
-
- Forum Master
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeżeli to któreś z drzwi to przy wyciu alarmu będzie się świeciło światełko w podsufitce (jeżeli ustawione na otwarte drzwi), jak bagażnik - to światełko w bagażniku (też da się wypatrzyć czy świeci czy nie)...gorzej z maską, ale komp prawdę powinien powiedzieć
[ Dodano: 28 Kwi 2010 10:38 ]
poolak2006 seryjny na klaksonie nie zawyje przy słabym aku...musi być syrenka z własnym zasilaniem.
[ Dodano: 28 Kwi 2010 10:38 ]
poolak2006 seryjny na klaksonie nie zawyje przy słabym aku...musi być syrenka z własnym zasilaniem.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ja stawiam na sensor stuku, jest byc moze wylgotny przez co ma za wysoka czulosc, lub poluzowal sie i kazde minimalne trganie potrawfi go wzbudzic.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Nowicjusz