Śruba od kręcenia dawką paliwa, pęknięta!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Śruba od kręcenia dawką paliwa, pęknięta!!
Witam mam problem otoz chcialem podkrecic dawke paliwa i suma sumą sruba mi odskoczyla przez co tez na koncu tej srubie musial bys jakis gwint czy cos ktory mi peknal i nie moge teraz jasna sprawa jej wkrecic, paliwo zaczelo leciec wiec zakleilem jakims klejem takim do silnikow czy cos takiego, co musze teraz zrobic? na pewno odkleic jakos ten klej i ta reszte sruby wyjac a potem bede mogl wmontowac zwykla srube na klucz 13stke ? rzecz jasna z nakretka. Czy moze nie daj boze po zaklejeniu i jezdzeniu troche przez miasto ten kawalek sruby nie wpadl mi do pompy?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Tak.piotrekgal pisze:odkleic jakos ten klej i ta reszte sruby wyjac
Nie.Tam jest wkręcana specjalna śruba.Musisz dorwać jakąś pompę i podmienić.piotrekgal pisze:potem bede mogl wmontowac zwykla srube na klucz 13stke
Tego nie wiem.Musisz sam obadać.Wpaść raczej nie powinien,bo dźwignia dozownika dociska,ale cuda się zdarzają.Oby nie.piotrekgal pisze:Czy moze nie daj boze po zaklejeniu i jezdzeniu troche przez miasto ten kawalek sruby nie wpadl mi do pompy?
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
tutaj ktos mowil, ze wkrecil normalna srube i ponad pol roku jezdzi i nic i lata jak ta lala, mozna ewentualnie bo na tej orginalnej to chyba jakas na koncu zwezka byla to wziac kupic taka zwykla dluzsza i na koncu wedlug dlugosci orginalnej oszlifowac na wąsko..., da rade?Michaś_1977 pisze:Nie.Tam jest wkręcana specjalna śruba.Musisz dorwać jakąś pompę i podmienić.
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 16:06 przez piotrekgal, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ta sruba ma 2 gwinty. ten ktory widac i w srodku pompy, a pomiedzy gwintami jest rowek na oring. za mocno chciales zakontrowac i sruba musiala puscic. odezwij sie na gg to ci podesle taka. stara wyciagniesz malymi wkretakami sposobem na ginekologa, albo sciagaj gore pompy. pamietaj!!! kontrowanie tej sruby powinno byc symboliczne, bo pracuje ona na 2-och gwintach i nie trzeba uzywac tam sily. wiem to z autopsji, bo 2 miechy temu wymienialem taka srube. 

Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
kapitandizel pisze:Witam, odswiezam temat. Ukrecilem srube od regulacji dawki paliwa. Jesli ktos ma do odsprzedania taka srube to jestem zainteresowany. Pozdrawiam!
ja dostalem od forumowicza, skieruj sie do pompiarza porzadnego to powinien miec sruby na wynos, jezeli nie to mozna na podstawie zwyklej sruby taki myk zrobic z tym, ze trzeba wyzlobic wneke na takiej srobie i dorobic maly oring.
to że tak mówi to nie znaczy że tak jestpiotrekgal pisze:tutaj ktos mowil, ze wkrecil normalna srube i ponad pol roku jezdzi i nic i lata jak ta lala,
są dwie długościMichaś_1977 pisze:piotrekgal napisał/a:
potem bede mogl wmontowac zwykla srube na klucz 13stke
Nie.Tam jest wkręcana specjalna śruba.Musisz dorwać jakąś pompę i podmienić.
jeśli masz dłuższą to nie zastosujesz krótszej która notabene jest częściej używana
jeśli masz krótszą to można prakryczie każdą założyć
[ Dodano: 26 Kwi 2010 23:43 ]
tak się nie robi czyba że chcesz się pompy pozbyć masz inny skok gwintu i wkręcająć na siłę zrobisz sporo aluminowych opiłków, a tych pompa wtryskowa nie lubi.piotrekgal pisze:ze trzeba wyzlobic wneke na takiej srobie i dorobic maly oring.
souler pisze:kontrowanie tej sruby powinno byc symboliczne, bo pracuje ona na 2-och gwintach i nie trzeba uzywac tam sily. wiem to z autopsji, bo 2 miechy temu wymienialem taka srube.
souler, znowu ??!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt: