Elektryczne szyby a prędkościomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryczne szyby a prędkościomierz
Przy remoncie zawieszenia powiedziałem mechanikowi żeby mi popatrzył też na impulsator koło skrzyni biegów, który odpowiada za prędkościomierz bo raz mi działa a raz nie, ale on powiedział że tam nie ma czegoś takiego i że niektóre golfy mają go jakoś koło koło razem z ABS nie chciało mi się wierzyć ale ok nic nie mówiłem bo ostatnio prędkościomierz prawie cały czas działa. Ale ostatnio jak jechałem zauważyłem dziwną zależność. Otóż jak otwieram szyby to nie za każdym razem mi załapie przełącznik i czasem muszę nacisnąć 2 razy zanim się szyba otworzy. Ale wtedy jak mi się ta szyba nie otwiera szarpie mi wskazówką od prędkościomierza i po chwili wszystko wraca do normy. Jest jakaś zależność między otwieraniem szyb a prędkościomierzem?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Czujnik jest w skrzyni - a ta zależność od szyby -to podejrzewam, że jakiś problem z masą jest.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
W tym poście jest zdjęcie impulsatora inny temat ale masz tam zdjęcie. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=283886