Centralny tylnej klapy nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Centralny tylnej klapy nie działa
Witam,
Miałem nieszczelność na wężyku do spryskiwacza tylnej klapy i lało mi się do środka. Zalało mi zamek i siłownik centralnego tylnej klapy. Wymieniłem wszystko problem w tym, że siłownik centralnego nie działa. Wydaje mi się że prąd w ogóle nie dochodzi. Podpiąłem miernik i w momencie naciśnięcia pilota na kabelku zasilającym nie pojawia się żadne napięcie. Bezpieczniki sprawdziłem i są OK. Gdzie jeszce mogę szukać?
Miałem nieszczelność na wężyku do spryskiwacza tylnej klapy i lało mi się do środka. Zalało mi zamek i siłownik centralnego tylnej klapy. Wymieniłem wszystko problem w tym, że siłownik centralnego nie działa. Wydaje mi się że prąd w ogóle nie dochodzi. Podpiąłem miernik i w momencie naciśnięcia pilota na kabelku zasilającym nie pojawia się żadne napięcie. Bezpieczniki sprawdziłem i są OK. Gdzie jeszce mogę szukać?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
toolpusher, Niecały tydzień temu przerabiałem u siebie identyczny przypadek. Włóż kluczyk w drzwi kierowcy odepnij wtyczkę od siłownika i włóż w nią kontrolkę z żarówki i dwóch kabelków podwieś tak byś ją widział potem zamykaj i otwieraj kluczykiem drzwi jak kontrolka będzie świecić to przeszlifuj delikatnie blaszki w gnieżdzie siłownika .U mnie pomogło potem siknąłem troche kontaktu i gitara działa jak nowy.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 17:46 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To raczej nie to bo ja wkładałem miernik we wtyczkę zamiast żarówki jak pisałem i nie pojawia się napięcie. Sprawdzę jutro kable w gumowym peszlu jak proponowali koledzy. Dzięki za rady. Ja też kontaktu nie żałowałem i na wtyczce i nie pomogło.wielblad2 pisze:toolpusher, Niecały tydzień temu przerabiałem u siebie identyczny przypadek. Włóż kluczyk w drzwi kierowcy odepnij wtyczkę od siłownika i włóż w nią kontrolkę z żarówki i dwóch kabelków podwieś tak byś ją widział potem zamykaj i otwieraj kluczykiem drzwi jak kontrolka będzie świecić to przeszlifuj delikatnie blaszki w gnieżdzie siłownika .U mnie pomogło potem siknąłem troche kontaktu i gitara działa jak nowy.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: