Migająca kontrolka świec żarowych

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

vwgolf4
Nowicjusz
Nowicjusz

Migająca kontrolka świec żarowych

Post autor: vwgolf4 » ndz kwie 25, 2010 12:10

Witam wszystkich
Jeśli ktoś wie to co to może być to proszę o wskazówki.
Od pewnego czasu zaczęła mi migać kontrolka świec żarowych i szarpać autem czasem parę razy na dzień czasem kilka dni spokój.
Byłem u mechanika podpiął pod kompa i żadnego błędu nie wykryło. Przeczyścił turbinę i mówił że to było przyczyną ale dalej mruga a 400 zł trzeba było zapłacić.(nie powiem teraz auto chodzi lepiej) Dodam że czasem mi się świeci kontrolka od abs ale nie wiem czy to ma coś wspólnego. Ewentualnie mam slaby akumulator ale to tez parę stów a nie będę pół auta zmieniał jak to może być jakaś pierdoła;/
golf 4 rok 98 tdi 110. Parę dni przed tym zanim zaczęło mrugać zmieniłem radio ale to tylko przepiąłem wtyczki bo tej samej firmy kupiłem. Pomóżcie jak możecie. Światła stopu świecą się normalnie. Dodam jeszcze ze słyszę jakby się coś przełączało jak jadę takie tykanie jak przy odpalaniu, wcześniej tego nie było. pozdrawiam i proszę o pomoc:l

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz kwie 25, 2010 12:30

vwgolf4 pisze:Jeśli ktoś wie to co to może być to proszę o wskazówki.
vwgolf4, jest tyle tematów na twoje bolączki! Wystarczy tylko wpisać i czytać bo po co wałkować to jeszcze raz . Musisz zrobic logi i wszystko pokarze! koledzy Ci odczytają doradza co robić A nie latać po warsztatach tracic kasę a dalej jesteś w tym samym miejscu! :bajer:

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

vwgolf4
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vwgolf4 » ndz kwie 25, 2010 12:49

Jak się robi te logi i co to jest? Czytałem już multum tematów o migającej kontrolce świecy żarowej i 2 główne odpowiedzi były ze trzeba vagiem sprawdzić albo czujnik stopu. Dlatego się pytam na forum żeby nie jeździć po mechanikach i nie tracić kasy;/ Dodam jeszcze że raz mi obroty skakały jak miałem auto na luzie i strasznie migały ta kontrolka a później 3 dni spokój. Dobija mnie to:l

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz kwie 25, 2010 19:45

vwgolf4 pisze:Jak się robi te logi i co to jest?
vwgolf4, Najpierw napisz w swoim profilu Gdzie mieszkasz! Może się ukrywasz! :grin: Aby każdy widział czy ma do ciebie blisko i jestem pewny ze twoi ziomale zaproponują ci zrobić te logi A skóry z ciebie nie zedrą :grin: Bo jak nie wiesz jak i czym to lepiej aby to zrobić szybko ! :grin: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: Migająca kontrolka świec żarowych

Post autor: PinkFloyd » ndz kwie 25, 2010 21:34

vwgolf4 pisze:Witam wszystkich
Jeśli ktoś wie to co to może być to proszę o wskazówki.
Od pewnego czasu zaczęła mi migać kontrolka świec żarowych i szarpać autem czasem parę razy na dzień czasem kilka dni spokój.
Byłem u mechanika podpiął pod kompa i żadnego błędu nie wykryło. Przeczyścił turbinę i mówił że to było przyczyną ale dalej mruga a 400 zł trzeba było zapłacić.(nie powiem teraz auto chodzi lepiej) Dodam że czasem mi się świeci kontrolka od abs ale nie wiem czy to ma coś wspólnego. Ewentualnie mam slaby akumulator ale to tez parę stów a nie będę pół auta zmieniał jak to może być jakaś pierdoła;/
golf 4 rok 98 tdi 110. Parę dni przed tym zanim zaczęło mrugać zmieniłem radio ale to tylko przepiąłem wtyczki bo tej samej firmy kupiłem. Pomóżcie jak możecie. Światła stopu świecą się normalnie. Dodam jeszcze ze słyszę jakby się coś przełączało jak jadę takie tykanie jak przy odpalaniu, wcześniej tego nie było. pozdrawiam i proszę o pomoc:l
Tu masz odpowiedz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... hlight=109 standard w TDI przekaźnik 109 :grin:

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » pn kwie 26, 2010 22:02

PinkFloyd pisze:standard w TDI przekaźnik 109
Jak standard ??? Gdy jemu mruga kontrolka i dodatkowo swieci ABS To co ma z tym wspólnego 109??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”