Uszczelniacz wałka rozrzadu

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

vwlukasz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Uszczelniacz wałka rozrzadu

Post autor: vwlukasz » ndz kwie 25, 2010 11:44

Witam serdecznie. Duzo szukalem na temat wymiany uszczelniacza wałka rozrzadu ale nie znalazlem wystarczajacych odpowiedzi. Chodzi mi glownie o demontaz i montaz koła zebatego wałka rozrzadu. A oczywiscie motorek to 1.6 tdic SB.

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » ndz kwie 25, 2010 11:51

vwlukasz, blokujesz rozrzad, luzujesz srube kola walka, zdejmujesz pasek, zbijasz kolo zebate (jest na stozku) luzujesz podpore walka, wymieniasz simering, skladasz spowrotem , ustawiasz rozrzad i kat wtrysku

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

vwlukasz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: vwlukasz » ndz kwie 25, 2010 11:55

no tak tylko jak ustwic koło rozrzadu zeby nie bylo przesuniete np o pol zeba ? sa jakies znaki ? walek sobie zablokuje z tylu, ale własnie jak ustawic kolo zeby bylo prawie ze idealnie

[ Dodano: 25 Kwi 2010 12:06 ]
no tak tylko jak ustawic koło rozrzadu zeby nie bylo przesuniete np o pol zeba ? sa jakies znaki ? walek sobie zablokuje z tylu, ale własnie jak ustawic kolo zeby bylo prawie ze idealnie

no tak tylko jak ustawic koło rozrzadu zeby nie bylo przesuniete np o pol zeba ? sa jakies znaki ? walek sobie zablokuje z tylu, ale własnie jak ustawic kolo zeby bylo prawie ze idealnie

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz kwie 25, 2010 12:19

vwlukasz pisze:no tak tylko jak ustwic koło rozrzadu zeby nie bylo przesuniete np o pol zeba ? sa jakies znaki ? walek sobie zablokuje z tylu, ale własnie jak ustawic kolo zeby bylo prawie ze idealnie
Przecież napisał Adamm, że należy zablokować rozrząd...
Masz tu ściągę:
Obrazek
Uszczelniacz wyjmiesz po wcześniejszym popuszczeniu śrub pierwszej panewki.
Pilnuj,żeby wszystko było na znakach i będzie cacy :bigok:

[ Dodano: 25 Kwi 2010 12:22 ]
vwlukasz pisze:walek sobie zablokuje z tylu, ale własnie jak ustawic kolo zeby bylo prawie ze idealnie
Koło Cię nie interesuje.Pasek napinasz na popuszczonym kole,później dokręcasz koło.Ono samo się ustawi.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 12:20 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » ndz kwie 25, 2010 12:33

Michaś_1977 pisze:vwlukasz napisał/a:
walek sobie zablokuje z tylu, ale własnie jak ustawic kolo zeby bylo prawie ze idealnie

Koło Cię nie interesuje.Pasek napinasz na popuszczonym kole,później dokręcasz koło.Ono samo się ustawi.
dokladnie

przy skladaniu rozrzadu kolo lekko sie tylko lapie sruba, zaklada pasek, napina a dopiero potem dokreca kolo

tym sposobem kolo zawsze jest dobrze ustawione :D

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

vwlukasz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: vwlukasz » ndz kwie 25, 2010 12:40

sory ze tyle razy sie wyslalo ;/ cos mi net szwankowal ;/ aaa no to teraz juz wszystko wiem :) wielkie dzieki za podpowiedz :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”