Witam.
Wczoraj z okolicy włącznika świateł mijania nagle zaczął się wydobywać dym.
Wyłączyłem zapłon, wyciągnąłem włącznik - przytopione kable.
Wymieniłem żaróweczkę, włożyłem włącznik, światła pozycyjne i mijania się włączają, jednak nie mam podświetlenia tablicy rozdzielczej.
Tj. nie świeci włącznik świateł, licznik, panel nawiewów, ani przyciski grzanej szyby i przeciwmgielnych, ale gdy włączę jeden z nich świeci pomarańczowa dioda na dole przełącznika.
Podsufitka świeci.
Sprawdziłem bezpiecznik, jest ok.
Co może być? Coś z instalacją się skopało?
Ja widzę czarny scenariusz..
Chcę wymienić włącznik świateł ale nie wiem co to da.
Brak podświetlenia tablicy rozdzielczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak podświetlenia tablicy rozdzielczej
Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2010 12:32 przez kulio, łącznie zmieniany 1 raz.
mialem podobnie , wymienilem wlacznik swiatel i zaczelo swiecic , tylko nie mialem tak jak napisales z
po zalaczeniu swiatel zapala sie cala elektryka , przy przyciskach nie poprzepalaly sie kable? co z licznikiem? sprawdz tasme i tez kable , z tym nie ma co , mogly ci sie tez przetrzec kable badz masa gdzies stykałakulio pisze:licznik, ani przyciski grzanej szyby i przeciwmgielnych, ale gdy włączę jeden z nich świeci pomarańczowa dioda na dole przełącznika.
Dzięki za odpowiedź.
Jutro wymienię włącznik i zobaczę.
Mam nadzieję, że będzie ok.
Co do kabli przy włącznikach nie sprawdzałem.
Pdejrzewam, że mogły się poupalać te przy włączniku świateł, ale myślę też, że jedynie się izolacja przytopiła, bo światła mijania i pozycyjne normalnie się włączają.
No nie wiem, sprawdzę włącznik i może się uda..
Jutro wymienię włącznik i zobaczę.
Mam nadzieję, że będzie ok.
Co do kabli przy włącznikach nie sprawdzałem.
Pdejrzewam, że mogły się poupalać te przy włączniku świateł, ale myślę też, że jedynie się izolacja przytopiła, bo światła mijania i pozycyjne normalnie się włączają.
No nie wiem, sprawdzę włącznik i może się uda..