dymi na niebiesko po wymianie turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dymi na niebiesko po wymianie turbo
Witam mam problem z golfemIV 2003r 1.9TDI 131KM jest po regeneracji turbiny przy okazji wymieniłem pierścienie i uszczelniacze,pali od razu ale jak pochodzi na wolnych obrotach to strasznie dymi na jasno niebiesko w trakcie normalnej jazdy nie dymi turbina była sprawdzan dwa razy i jest ok, auto ma normalna moc troszke ubywa oleju,problem zaczoł sie po naprawie turbiny.Prosze o pomoc
pomocy!! naprawcie mi auto!!
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: dymi na niebiesko po wymianie turbo
Turmina ma największy problem z uszczelnieniem siebie własnie na wolnych oblotach. Jak wali Ci na wolnych obrotach na niebiesko to znaczy ze masz ją do wywalenia. Zmień firme co to robiła bo zniszczysz tylko silnik. Daj namiar tych paproków by sie nikt nie naciął na ich spapraną robote.Jasiu83 pisze:Witam mam problem z golfemIV 2003r 1.9TDI 131KM jest po regeneracji turbiny przy okazji wymieniłem pierścienie i uszczelniacze,pali od razu ale jak pochodzi na wolnych obrotach to strasznie dymi na jasno niebiesko w trakcie normalnej jazdy nie dymi turbina była sprawdzan dwa razy i jest ok, auto ma normalna moc troszke ubywa oleju,problem zaczoł sie po naprawie turbiny.Prosze o pomoc
Pozdrawiam
ZC