Przebicie, kopie pradem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przebicie, kopie pradem
Witam mam taki o to bardzo dziwny problem z którym spotykam się 1 raz w życiu co to może być bo karoseria mojego samochodu kopie mnie prądem nie to ze caly czas tylko jedna iskra gdy wysiam z samochodu i to jest naprawde denerwujace bo nie jest to przyjemne .Moze wiecie czym jest to spowodowane ?? wszystkie dane o samochodzie sa w podpisie
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 21:59 przez Baran., łącznie zmieniany 1 raz.
- lukiskwuki
- Użytkownik
Pytanie z rodzaju banalnych: Czy przypadkiem od tych kilku dni nie nosisz jakiejś innej części garderoby, której dotychczas nie nosiłeś? Może kupiłeś coś nowego - spodnie, sweter, buty, itp.Baran12 pisze:nigdy sie nie zdazyly tylko tak juz od kilku dni jest
Bo lukiskwuki ma rację - to elektryczność statyczna, nie ma innej możliwości, żeby samochód sam z siebie "kopał prądem".
Miałem kiedyś malucha i jeździłem z paskiem i bez. I muszę przyznać, że to na swój sposób działało.lukiskwuki pisze:w maluchach były takie paski do uziemienia...ale to slabe jest
Więc poszukaj sobie takiego paska. Albo chociaż w ramach testu przykręć do metalowej części karoserii jakiś zwykły cienki metalowy łańcuszek, ew. kawałek miedzianego przewodu (oczywiście bez izolacji) i zamontuj tak, aby stykał się cały czas z podłożem. Nic Cię to nie będzie kosztowało a bynajmniej zobaczysz czy zadziała.
[img]http://www.symfonia.ovh.org/logo.jpg[/img]
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
widze ze nie jestem sam . tez mam takie uczucie jakby prad mnie popiescil przy wysiadaniu z auta. ale dzieje mi sie to tylko wtedy jak mam sweter na sobie ale zbytnio mi to nie przeszkadza. da sie z tym zyc i nie ma sie czym przejmowac
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- lukiskwuki
- Użytkownik
Co do garderoby to nic nie zmienialem , wiec to dla mnie jest dziwne a to kopniecie nie jest mile bo go az slychac jak iskra przejdzie hehe, czytalem na internecie ze to moze byc wina klockow hamulcomych ze sie skonczyly a wiem ze u mnie wlasnie tak jest ale wreszcie dzis to wymienie bo nie ma nic heheh
- lukiskwuki
- Użytkownik
Bo z punktu widzenia elektrostatyki to nie ma sensu. Dlaczego nowy klocek miałby gorzej gromadzić ładunek od zużytego? A poza tym tarcza nie jest dielektrykiem. Ludzie jakieś herezje wymyślają i potem to umieszczają na różnych forach.lukiskwuki pisze:ja np miałem zjechane do zera i nic sie takiego nie działo
Problem jaki ma Baran12 jest ewidentnie związany z ładunkiem elektrostatycznym powstałym przy pocieraniu dwóch dielektryków. Nie wierzysz? Wsiądź nago do samochodu, przejedź się i wysiądź. Jak Cię coś kopnie to stawiam skrzynkę wódki
[img]http://www.symfonia.ovh.org/logo.jpg[/img]
Z tym kopaniem to nie musi byc tylko samochod do tego kopania wystarczy klamka od domowych drzwi Zazwyczaj jak nosimy swetry na sobie to potem nas kopie Nie ma cos takiego jak przebicie w samochodzie bo jakby bylo to dawno by sie auto spalilo
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 11:15 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.