mikrowyłącznik wkładki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
mikrowyłącznik wkładki
Jakie zadanie spełnia mikrowłącznik,mikrostyk umieszczony na obudowie wkładki zamka tylnej klapy z centralnym zamkiem mk4?
bogmaj
-
- Użytkownik
Jakoś dziwnie nie mogę złożyć do kupy tej wkładki bo występ,który uruchamia mikrostyk nie dochodzi do niego po przekręceniu klucza w prawo.Wychodzi na to,że musiałbym przekręcić klucz jeszcze bardziej w prawo.Przed jego awarią wydaje mi się było inaczej.Chyba,że mi się wydaje?Pamiętam,że przekręcając klucz w lewo zamykało się a w prawo otwierało się.Jak powinien być ustawiony klucz w pozycji otwartej?
bogmaj
-
- Forum Master
Do końca bym tego tak nie nazwał... mikro włącznik odpowiada głównie za oświetlenie bagażnika i za komunikaty wyświetlane na zegarach informujące że bagażnik jest otwarty zamknięty. Z tego co wiem to zamkiem w bagażniku nie zamkniesz centralnie wszystkich drzwi, jedynie bagażnik. Natomiast jeśli masz centralny w bagażniku i zamykasz z klucza drzwi kierowcy/pasażera to bagażnik się zamknie i inne drzwi też. Mikrosyk nie ma większego wpływy na działanie centralnego zamka o ile nie wysyła do modułu że bagażnik jest otwarty. Aby taka informacja została wysłana kablem idącym do modułu musi "popłynąć" masa, czyli zwarcie tych kabli co dochodzą do mikrostyku.Sztomel pisze:umożliwia sterowanie centralnym zamkiem wszystkich drzwi z kluczyka włożonego we wkładkę zamka bagażnika.
-
- Forum Master
No zgadza się w drzwiach jest jeden ten od oświetlenia i chyba ze 3 przy siłowniku... w bagażniku więcej nie widziałem tylko ten jeden właśnie ten przy wkładce... no może i są jakieś przy siłowniku nie wiem osobiście nie sprawdzałem. ale ten przy w kładce to wydaje mi się że jest właśnie do tego oświetlenia itp... no ale może się mylę...
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 19:43 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.