Skrzypiacy fotel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Skrzypiacy fotel
Czy macie jakis patent na skrzypiacy fotel podczas jazdy,psikalem juz w miejscach gzie jest mechanizm jego otwierania bo to 3 dzwiowa wersja ale nic nie pomoglo to dochodzi spod tapicerki pewnie tam gdzie sa sprezyny
Ja mam bzika jak cos skrzypi i musze to usunac. Tez mialem skrzypiacy fotel kierowcy.
Poczatkowo myslalem ze to sprezyny, ale obadalem to dokladnie i wyszlo.
Okazal sie to stelaż/konstrukcja fotela ktora jest zrobiona z metalu. Spawy laczace puscily i 'pracowaly' podczas wstrzasow. Tez mam 3d. Pochyl oparcie do kierownicy, wloz reke na tyl siedziska i podwin ten material/tapicerke. Trzyma sie ona na zatrzasku (dlugi pasek przez cala szerokosc siedziska) i sprawdz ten stalażyk. Podlozylem jakies paski filcowe w miejsca gdzie to puscilo i pozbylem sie skrzypienia.
Na zdj. laczenie koloru czerwonego i zoltego to miejsce gdzie puscil spaw. Oczywiscie z innej perspektywy bo to od kierowcy.
Poczatkowo myslalem ze to sprezyny, ale obadalem to dokladnie i wyszlo.
Okazal sie to stelaż/konstrukcja fotela ktora jest zrobiona z metalu. Spawy laczace puscily i 'pracowaly' podczas wstrzasow. Tez mam 3d. Pochyl oparcie do kierownicy, wloz reke na tyl siedziska i podwin ten material/tapicerke. Trzyma sie ona na zatrzasku (dlugi pasek przez cala szerokosc siedziska) i sprawdz ten stalażyk. Podlozylem jakies paski filcowe w miejsca gdzie to puscilo i pozbylem sie skrzypienia.
Na zdj. laczenie koloru czerwonego i zoltego to miejsce gdzie puscil spaw. Oczywiscie z innej perspektywy bo to od kierowcy.
-
- Mały gagatek