chłodzenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
chłodzenie
witam.
dzisiaj po powrocie do garażu moim mkIII 1.4 abd stwierdziłem że płyn chłodniczy ma wysoki poziom w zbiorniczku wyrównawczym i wywaliło go otworem z boku zbiorniczka. dodam takze że w górnym wężu był wyczuwalny ruch bąbelków powietrza.
doradżcie coś co z tym robić.
dzisiaj po powrocie do garażu moim mkIII 1.4 abd stwierdziłem że płyn chłodniczy ma wysoki poziom w zbiorniczku wyrównawczym i wywaliło go otworem z boku zbiorniczka. dodam takze że w górnym wężu był wyczuwalny ruch bąbelków powietrza.
doradżcie coś co z tym robić.
-
- Gadatliwa bestia
Drozsza tak powiem. I aby zaden magik nie włozył Ci metalowej jak mi zrobili i po poł roku znowu poszła do wymiany - i tak długo dala rady. Plus uszczelniacze zaworów warto to prawda , plus uszczelka pod kolektor wydechowy i planowanie glowicy obowiazek - niech Ci nikt nie mowi ze jest wszystko ok bo gołym okiem nie zobaczą. Planowanie 50 zł a masz pewność i nie rozbierasz silnika znowu za krotka chwile..robert14-83 pisze:a jakiej firmy uszczelke polecacie???
ps moj dobry znajomy robił mi to tydzien temu.. zapłaciłem za robote 120 zł i uszczelka pod głowice 68 zł, uszczelka pod kolektor jak dobrze pamietam 28, planowanie 50 zł, uszczelniacze jakies grosiki, uszczelka pokrywy zaworów 15 zł. Wcale tak duzo to wynieść nie musi

Ostatnio zmieniony czw kwie 22, 2010 14:06 przez Vii, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Gadatliwa bestia
zaplanowałem wymienić uszczelke na firmę goetze, zamówiłem też uszczelniacze goetze, simering wałka rozrządu goetze, uszczelkę pokrywy zaworów erling. do tego rozrząd czyli pasek bosch + pompa wody HEPU. Przy okazji zdjęcia głowicy wymienię popychacze na INA. całośc zaleję castrolem magnatec 10W-40 i do tego filtr oleju i paliwa bosch.
Co ja Ci powiem .. Piekny remont bo przemyslany i wiesz wszystko co chcesz i ogolnie do częsci nie mozna mieć zarzutówrobert14-83 pisze:zaplanowałem wymienić uszczelke na firmę goetze, zamówiłem też uszczelniacze goetze, simering wałka rozrządu goetze, uszczelkę pokrywy zaworów erling. do tego rozrząd czyli pasek bosch + pompa wody HEPU. Przy okazji zdjęcia głowicy wymienię popychacze na INA. całośc zaleję castrolem magnatec 10W-40 i do tego filtr oleju i paliwa bosch.

Ostatnio zmieniony czw kwie 22, 2010 20:24 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia